Liberty Marathon de la TIMISOARA cu singura CAMPIOANA OLIMPICA la maraton a ROMANIEI...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2018 20:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Singura campioana olimpica la maraton a Romaniei se alatura Liberty Marathon, eveniment organizat de UVT, pe 2  iunie, la Timişoara.

Constantina Diţa, singura campioana olimpica la maraton a Romaniei, se alatura Liberty Marathon, evenimentul  care işi propune sa puna Timişoara pe harta internaţionala a evenimentelor de alergare pe distanţe lungi.
Constantina Diţa este cu siguranţa una dintre cele mai de succes sportive din Romania, specializata in maraton  şi semimaraton.
In 2008, la Jocurile Olimpice de vara de la Beijing, a caştigat medalia de aur la proba de maraton, devenind un simbol naţional al anduranţei şi voinţei.
Palmaresul doamnei Diţa este impresionant, cu numeroase medalii la curse de maraton renumite in lume, precum: Chicago, Londra, New York, Beijing, Tokio etc.
A caştigat maratonul de la Chicago cu un record personal de 2 ore 21 minute 29 de secunde şi de doua ori a  incheiat pe locul II.  
A alergat maratonul de la Londra 11 ani la rand, unde de 5 ori a reuşit sa urce pe podium.
Astazi deţine inca recordurile naţionale in probele de 20km, Semimaraton şi Maraton.

„Ma alatur cu bucurie acestui eveniment unic in Romania. Iniţiativa Universitaţii de Vest de a organiza un  maraton mi se pare un pas important pentru sportul romanesc. Susţinem prin acest eveniment libertatea de  mişcare, sanatatea, condiţia fizica, excelenţa prin sport la orice categorie de varsta. Amatori sau  profesionişti, cu toţii vor avea ocazia sa experimenteze placerea de a alerga liber şi de a-şi depaşi limitele.  Faptul ca pe acest traseu vom descoperi cu toţii oraşul Timişoara e un caştig in plus pentru participanţi. Ne  vedem pe 2 iunie la Liberty Marathon!”, a declarat Constantina Diţa.

Maratonul Timişoarei va debuta pe 2 iunie, sub sloganul Running Starts Inside. Orice lupta se poarta mai intai  cu mintea.
Inscrierile au inceput deja pe www.libertymarathon.uvt.ro şi sunt deschise tuturor celor care intrunesc o serie de condiţii minime, in funcţie de tipul de cursa ales.
Traseul, complet inchis şi izolat de traficul pietonilor şi vehiculelor, se desfaşoara pe o bucla cu lungimea de  4.2 km ce porneşte din inima oraşului, in faţa Universitaţii de Vest din Timişoara.

Liberty Marathon este o iniţiativa a Universitaţii de Vest din Timişoara şi se  adreseaza oricarei grupe de varsta, cu niveluri diferite de pregatire şi rezistenţa.
Lungimile de cursa cronometrate din cadrul competiţiei, standard la nivel internaţional, vor fi:
-    Liberty Marathon: 42 km, timp limita 6 ore. Premiul 1, in valoare de 2500 RON, premiul 2, in valoare de  1000 RON şi premiul 3, in valoare de 600 RON.
-    Semi-maraton: 21 km, timp limita 3 ore. Premiul 1, in valoare de 1500 RON, premiul 2, in valoare de 700  RON şi premiul 3, in valoare de 500 RON.
-    Cros: 8,4 km, timp limita 1 ora şi 10 minute. Premiul 1, in valoare de 1000 RON, premiul 2, in valoare  de 500 RON şi premiul 3, in valoare de 300 RON.

Valoarea totala a premiilor va fi de 30.000 lei, fiind acordate atat pentru masculin, cat şi pentru feminin.

Categoriile necronometrate, necompetiţionale, vor oferi multe premii de incurajare participanţilor in  urmatoarele curse: Family: 4.2km, respectiv Kids.

Timişorenii şi cei care vor veni din alte zone sunt incurajaţi  de organizatori sa se inscrie pentru a-şi testa rezistenţa şi voinţa, dupa verificarea prealabila pe site a  condiţiilor minime de participare.

Taxa de participare porneşte de la 30 RON şi ajunge la 140 RON pentru inscrieri dupa data de 3 mai,  pentru cursa principala.
Plata se poate face online, mai multe detalii regasindu-se pe site-ul evenimentului.

Pachetul de participare va include numarul de concurs, cipul electronic pentru inregistrarea timpului, tricoul  oficial, medalia de finisher dupa terminarea cursei.
Participanţii vor avea acces la punctele de reimprospatare cu apa, bauturi energizante, fructe şi la asistenţa medicala in punctele-cheie ale traseului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.