Liceul Teoretic SOCRATES, premiul III la Gala Premiilor în Educatie

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.11.2011 19:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - În data de 2 noiembrie 2011, proiectul „Geometria de excelenta pe calculator” a obţinut premiul III la „Gala Premiilor în Educaţie”, a Fundaţiei Dinu Patriciu, la Palatul Parlamentului, la secţiunea „Cel mai bun Proiect Educaţional”, pentru implementarea tehnicilor inovative de învăţare.

Centrul de Excelenţă pentru învăţarea geometriei prin intermediul informaticii a fost iniţiat în anul şcolar 2009-2010 de către Liceul Teoretic SOCRATES, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Clubul Rotary Timişoara.
Elevilor le-a plăcut atât de mult încât proiectul a continuat şi în anul şcolar următor, 2010-2011.
Scopul proiectului este oferirea unui mod prietenos de a învăţa geometria utilizând calculatorul.
In proiect s-au inscris aproximativ 100 de elevi pentru clasele a VII-a si a VIII-a.
Prima oara pe un videoproiector se prezinta partea teoretica a exercitiului, iar elevii continua rezolvarea pe calculatoare. Profesorii au utilizat pentru animatie platforma GeoGebra (cea mai noua si folosita in lume in mediul stiintific).
Institutul GeoGebra si Facultatea de Calculatoare si Informatica Aplicata a Universitatii Tibiscus din Timisoara au decis sa desemneze Centrul de Excelenta SOCRATES ca Centru Pilot de implementare a noilor tehnici inovative de invatare cu ajutorul GeoGebrei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.