Licitatie publica cu strigare pentru Semmeringul Banatului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.08.2013 11:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Compania Naţională de Căi Ferate CFR va organiza, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), o licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a 14 secţii de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile.
Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare.
Pe raza sucursalei teritoriale Timişoara sunt scoase la licitaţie secţiile neinteroperabile Caransebeş - Bouţari, Haţeg - Subcetate şi Oraviţa - Anina.
Operatorii economici desemnaţi câştigători sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii.
Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile, spune Compania Naţională de Căi Ferate CFR.
***
Calea ferată Oraviţa-Anina a fost inaugurată la 15 decembrie 1863, fiind prima cale ferată montană (şi a patra construită) de pe teritoriul actual al României.
Realizarea ei a avut ca scop transportul cărbunelui (huila), extras din minele de la Anina către Oraviţa, şi de acolo mai departe pe Calea ferată Oraviţa-Baziaş până la Dunăre, spre a fi încărcat în vase de transport fluvial.
Are în componenţă 14 tunele, cu o lungime totală de 2.084 m, şi 10 viaducte, linia parcurge Munţii Aninei.
Este una dintre cele mai frumoase căi ferate din România dar şi din Estul Uniunii Europene, şi a fost supranumită Semmeringul Banatului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.