LICITATIE SPECIALA pentru URSII de pe AUTOSTRADA LUGOJ - DEVA. Doar se stie ca PSD e frate cu natura!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.04.2017 09:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Directorul General CNAIR S.A, Ştefan Ioniţa, impreuna cu Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, şi cu  directorul regional al DRDP Timişoara, Horaţiu Simion, au efectuat in data de 24 aprilie 2017, o vizita  pe loturile aflate in lucru de pe autostrazile Lugoj – Deva şi Sebeş - Turda.
 
Pe Autostrada Lugoj – Deva, lotul 2, din cei 28,6 km, au fost deschisi traficului 15 km.
In prezent, lucrarile ramase de efectuat pe acest tronson, inregistreaza un progres fizic de aproximativ 60%.
Constructorul a declarat ca nodul rutier de la Margina, aferent secţiunii D a autostrazii, va fi finalizat in luna august 2017.
Secţiunea E din autostrada urmeaza sa fie relicitata din cauza necesitatii construirii ecoductului pentru mamifere mari.
Legatura intre lotul 2 si 3 se va face pana la finalizarea acestuia, prin DN 68 A.

Lotul 3, in lungime totala de 21,14 km este asfaltat in proportie de 80%, iar stadiul de realizare a  lucrarilor este 75%.
Pe lotul 4 (22,139 km), procentul de executie este de 52% si asflatul este turnat pe 68% din suprafaţa. Termenul estimat pentru finalizarea lucrarilor, pe ambele loturi, este luna decembrie 2017.
 
Ministrul Transporturilor si-a continuat vizita pe santierul Autostrazii Sebes-Turda, acolo unde pe  lotul 1 (17 km) a constatat mobilizarea foarte slaba a constructorului, motiv pentru care acesta a fost  chemat la Ministerul Transporturilor pentru discutii.
Stadiul executiei pe acest lot este de numai 20%.  Pe lotul 2 (24,25 km), lucrarile au fost executate in proportie de 28%.

In discuţiile de pe şantiere, s-a menţionat şi faptul ca se lucreaza la o lege speciala a achiziţiilor  publice privind proiectele strategice, in care sunt incluse şi proiectele gestionate de Ministerul  Transporturilor, act normativ care are ca scop fluidizarea procesului de licitaţie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.