Lipova celor care au facut treaba mare…

Scris de Costin Stefan | Publicat in 30.05.2012 13:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Intr-un clasament al celor mai prost intretinute orase din vestul tarii, Lipova cu siguranta s-ar bate la pozitia intai. 

Cu drumurile sparte, unele neasfaltate din epoca imperiului, cu fatadele cladirilor cazute, fara investitii semnificative, pare un oras lasat spre locuire unor invadatori barbari.Chiar si acolo unde s-a incercat carpeala unei strazi, lucrul e neterminat, mirosind de la o posta a interese meschine.
Oriunde ai merge in tara mai vezi un trotuar reparat, o cladire reabilitata, o strada refacuta.
La Lipova misiunea de-a gasi un lucru inceput si terminat este aproape imposibila. Te intrebi de ce in ultimii 20 de ani nimeni n-a facut nimic, de ce locuitorii acestui orasel n-au avut nicio atitudine fata de ce se intampla in urbea lor. Unde este acel profil al ardeleanului vrednic, frumos portretizat de Slavici in Mara?! Unde sunt acei barbati si femei strasnici, harnici si economi care au ridicat acest oras plin de istorie. Bantuind pe strazi, cu mare fereala, ca nu cumva sa-si rupa masina, calatorul poate vedea banerele candidatilor la alegerile locale. Pe unul dintre ele scrie “In Lipova noi am facut treaba”. La inceput nedumerirea e mare, deoarece nu stiu la ce treaba se refera , banuiesc, primarul in functie. Cu siguranta o treaba mare, dar care nu se vede.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.