Londra, Cambridge, Oxford, Hong Kong, Tokyo si ... Made in Timisoara

Scris de Titus Balan | Publicat in 24.07.2013 19:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Centrul de inovaţie inaugurat de Frontier Silicon la Timişoara va crea noile generaţii de aparate electronice de larg consum în sistem digital, sisteme audio interconectate şi aplicaţii medicale wireless de monitorizare a pacienţilor.
Compania britanică promite că va atrage un numar de 50 de specialişti români de înaltă calificare atât de pe piaţa autohtonă de resurse umane, cât şi din rândul celor care îşi doresc sa revină în ţară, în condiţiile unui loc de muncă ce le oferă provocările şi benefiicile marilor centre de dezvoltare tehnologică din lume.
Una din inovaţiile ce urmează a fi dezvoltate la Timişoara este un sistem wireless de tensiune ultra-joasă, care monitorizează funcţiile vitale ale pacienţilor internaţi în secţiile de îngrijire cu caracter general.
Sistemul cuprinde un plasture uşor, de unică folosinţă, care monitorizează ritmul cardiac şi respirator şi temperatura axială a pacienţilor cu o frecvenţă de 2 minute şi transmite toate aceste date către aparatura conectată din camerele de gardă/supraveghere sau alte aparate conectate în reţea, detectând şi semnalând  în timp real posibile deteriorări ale stării de sănătate.

“Alături de Londra, Cambridge, Oxford, Hong Kong şi Tokyo, oraşe în care desfăşurăm o parte din operaţiunile companiei Frontier Silicon, am ales Timişoara pentru a construi un centru de inovaţie, o echipă de elită, care va produce – aici, aplicaţiile software pentru toate operaţiunile şi sistemele tehnologice pe care le desfaşurăm la nivel mondial”, spune Barry Jones, general manager la Frontier Silicon Romania.
“Inginerii timişoreni se vor bucura de un înalt prestigiu în domeniul dezvoltării de noi tehnologii, deoarece munca lor, ce va purta emblema ”Made in Timişoara”, va fi cunoscută şi apreciată în întreaga lume”.

Pe parcursul a zece ani de activitate, compania britanică Frontier Silicon a devenit furnizorul nr. 1 mondial de circuite integrate şi module pentru aparate de radio digitale şi internet radio, echipând în prezent cu tehnologie proprie peste 80 % din toate tipurile de aparate de radio digitale ce se produc la nivel mondial.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.