Lovitura secolului: 70 kilograme cocaina neagra, pe ruta Ecuador - Timisoara...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 09.04.2015 15:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Directia Antidrog au capturat cantitatea de peste 70 kilograme cocaina care era disimulata in obiecte de mobilier din lemn.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca suspectii, un cetatean venezuelean, un cetatean  columbian si un cetatean  roman au introdus pe cale maritima, in Romania, pe ruta Ecuador-Germania- Portul Constanta Sud Agigea- Timisoara, cantitatea de peste 70 kg cocaina.
Transportul urma sa tranziteze Romania, destinatia finala fiind Spania.

S-a retinut ca drogurile de mare risc erau procurate din Ecuador, iar pentru a nu fi depistate  au fost injectate in peretii interiori ai unor corpuri de mobila.
De asemenea, pentru a disimula drogurile, suspectii au  schimbat proprietatile acestora prin prelucrare, obtinand cocaina de culoare neagra.
Valoarea de piata a drogurilor este de 4.200.000 de euro.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au monitorizat activitatea infractionala a suspectilor  in mod coordonat si in cooperare cu Vama Germana, National Crime Agency si National Police din Marea Britanie precum si cu autoritatile din Spania.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.