Lugojenii incep sezonul de toamna a biciclistilor in pijamale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.09.2014 17:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Campania tuturor biciclistilor din Lugoj incepe sezonul de toamna pe 7 septembrie cu cea mai tare tura ciclista din istoria orasului – Lugojul Pedaleaza in pijamale – unde sute de biciclisti sunt invitati sa se plimbe prin oras imbracati ca pentru somn.
Scopul este de a ne face mai vizibili in trafic prin aceasta postura inedita, dar si de a aduce o bucurie celor mici care ne insotesc de fiecare data la plimbarile cu bicicleta.
Adunarea se va face de la ora 17:30, pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor, unde timp de jumatate de ora se impart numere de inmatriculare pe care lugojenii le poarta deja pe biciclete.
La ora 18, se va pleca la plimbare pe un traseu usor, dar care cuprinde aproape tot Lugojul: Casa de Cultura a Sindicatelor -N. Balcescu - Ep. Dr. Ioan Balan - MOL Caransebesului - retur pe Ep. Dr. Ioan Balan - Bucegi - Unic - Timisoarei - OMV - 1 Decembrie - Universitatea Dragan.
Tura se va incheia in amfiteatrul exterior al Universitatii "Dragan" unde am pregatit o "Pijama Party" pentru cei mici si … pentru cei mari cu mai multe atractii: clovnii, cadouri si o tombola la care se vor oferi trei pijamale.

Lugojul are unul dintre cele mai vechi cluburi de ciclism din tara, infiintat la 1897, iar prima cursa ciclista a avut loc in acelasi an.
Clubul de Turism Concordia avea sa inaugureze si o sectie de ciclism, in 1897, botezata… „Fulgerul”.
Sectia a castigat rapid in popularitate prin faptul ca, imediat dupa infiintare, a dat un mare bal la Hotelul Dacia (pe atunci König von Ungarn).
Cu acest prilej, cei 20 de ciclisti ai Lugojului au devenit adevarati eroi, mai ales ca maestrul Wilhelm Schwach a compus special pentru ei o polca rapida, intitulata… „Fulgerul”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.