Mai are Stalin ceva de spus in secolul 21?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.05.2014 17:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Unul dintre cele mai titrate texte ale dramaturgiei contemporane va prinde viaţa joi, 22 mai, de la ora 19, in Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara.  
Este vorba despre Scrisori de dragoste catre Stalin, de Juan Mayorga, in traducerea Doinei Fagadar, un spectacol purtand semnatura regizorala a lui Ştefan Iordanescu,  in interpretarea actorilor Victor Manovici, Damian Oancea şi Malina Manovici.
Pornind de la intalnirile ficţionale, tragi-comice, dintre autorul celebrei carti Maestrul si Margareta, Mihail Bulgakov, si „tatucul” Stalin, doua personaje ale caror existente au avut repercusiuni enorme in istoria si cultura secolului XX, spectacolul lanseaza o provocare intelectuala, sociala si artistica acuta: cenzura politica a ramas, este sau va fi din nou un subiect de actualitate?
Mai are Stalin ceva de spus in secolul XXI? Ce raporturi mai stabileste astazi Artistul cu Puterea? Care sunt limitele libertatii?  
Decorul şi costumele, fidele tulburei şi, totodata, tulburatoarei atmosfere a anilor 1920, este semnat de Dorothea Iordanescu.
Regizorul ii mai are alaturi in echipa artistica pe artistul video Lucian Matei, compozitoarea Ildiko Fogarassy şi light designer-ul Lucian Moga.
Biletele se gasesc la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic), care sunt deschise de marti pana duminica, intre orele 11 si 19, precum şi online.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.