Mai bine cersetor decat familist

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.11.2012 12:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţia Locală Timişoara a continuat în ultima perioadă acţiunile zilnice pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică, a oamenilor străzii şi a minorilor lipsiţi de supraveghere, conform Legii 155/2010.
În ultima perioadă s-a constatat că, din cauza răcirii vremii, numărul celor care ies în stradă la cerşit este mai mic, o parte dintre aceştia retrăgându-se fie în clădirile părăsite din oraş fie către localităţile de domiciliu.
În week-end numărul este totuşi semnificativ mai mare decât în zilele săptămânii. Spre exemplu, în acest week-end au fost depistate în stradă 15 persoane, iar în toată săptămâna 33 de persoane.
Dintre aceştia doi sunt minori şi restul adulţi, şase au domiciliul în Timişoara, iar restul în alte localităţi.
31 dintre aceştia au fost depistaţi în mod repetat pe străzile oraşului. De la mijlocul lunii iunie şi până în prezent peste 700 de persoane au fost depistate cerşind sau vagabondând pe străzile oraşului.
La majoritatea au fost trimise către primării adrese pentru a vedea situaţia familială şi financiară pe care o au.
Spre exemplu, S. Ştefan, de 23 de ani, cunoscut în Timişoara în special ca urmare a practicării cerşetoriei în zona intersecţiei Jiul cu Republicii, deşi a fost adus de peste 20 de ori la sediul Poliţiei Locale, a declarat de fiecare dată că nu doreşte consiliere din partea asistenţilor sociali prezenţi. Acesta are domiciliul în Filiaşi, judeţul Dolj, şi are probleme la picioare ca urmare a unui accident prin electrocutare din copilărie. Tânărul beneficiază de indemnizaţie lunară de 530 lei şi de ajutor ca persoană cu handicap din partea autorităţilor din localitatea de domiciliu în valoare de 293 lei. De asemenea, la domiciliu, părinţii cu care locuieşte în acte deţin un apartament cu trei camere şi sunt pensionari. Cu toate acestea tânărul preferă să stea în Timişoara să cerşească în intersecţii, iar pe timp de vară merge în Constanţa unde de asemenea apelează la mila publică.
B. Adrian, de 36 de ani, din Banloc–Timiş, locuieşte cu mama sa care are o casă decentă în localitatea timişeană. Mama acestuia a declarat că bărbatul nu vrea să lucreze niciunde, primăvara pleacă de acasă şi iarna se întoarce, este violent şi nu poate să îl convingă să nu mai stea în stradă.
Un alt caz este cel al lui K. Lucian, de 25 de ani, din Arad. Mama acestuia a declarat că fiul ei locuieşte de 6 ani cu prietena lui în Timişoara şi nu ştie să practice acte de cerşetorie şi vagabondaj, cu atât mai mult cu cât are o situaţie materială bună. Femeia a fost ostilă şi a refuzat să colaboreze cu reprezentanţii Primăriei din Arad pentru a efectua o anchetă socială.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.