Malurile canalului Bega, consolidate pe o lungime de 8,3 km in Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.04.2014 16:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Mediu (OI POS Mediu) Timisoara pentru Regiunea 5 Vest informeaza ca a fost semnat contractul de finantare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul „Refacere consolidari canal Bega in Municipiul Timisoara, judetul Timis”, beneficiarul proiectului fiind Administratia Bazinala de Apa Banat.
Valoarea totala a proiectului este de 19.337.089 lei, inclusiv TVA, din care finantare nerambursabila din Fondul de Coeziune in valoare de 17.403.382 lei, finantare nerambursabila de la bugetul de stat in valoare de 1.933.707 lei.

Proiectul isi propune modernizarea sistemului de management al inundatiilor, prin implementarea unor masuri de prevenire si protectie care vizeaza canalul Bega, pe sectorul aflat pe teritoriul administrativ al municipiului Timisoara.
Prin proiect se vor reface consolidarile de mal pe lungimea de 8,3 km şi consolidarile de mal la bazinul de intoarcere pe lungimea de 0,6 km.

Suprafata protejata de lucrarile care se vor realiza prin proiect este de 130,5 kmp si cuprinde obiective precum gospodarii individuale, cai de comunicatie rutiere, retele de alimentare cu energie electrica, retele de telecomunicatii, obiective socio-economice aflate pe raza Municipiului Timisoara, iar termenul de finalizare a proiectului este 16.03.2015.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.