Manager european de teritorii responsabile si inteligente

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.12.2012 11:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Universitatea de Vest din Timişoara, prin Institutul Român de Educaţie a Adulţilor, lansează evenimentul-dezbatere Manager European de Teritorii Responsabile şi Inteligente - Un nou profil profesional pentru agenţii de dezvoltare locală sustenabilă, eveniment care va avea loc în data de 18 decembrie, în sala de Consiliu a Palatului Administrativ, B-dul Revoluţiei 1989, nr. 17, etaj 1,Timişoara.

Dimensiunea esenţială a Teritoriilor Inteligente şi Responsabile o reprezintă resursa umană competentă, această abordare îmbinându-se fericit cu conceptul de learning city. Conceptul de learning city este puternic susţinut de UNESCO, fiind lansată, în octombrie 2012, în China, Global Learning Cities Network. Totodată, UNESCO îşi propune să lanseze Learning city award,  echivalent al acordării statutului de ”Patrimoniu cultural UNESCO”. Găsirea pârghiilor pentru Timişoara de a transpune în realitate aceste concepte reprezintă un avantaj competitiv atât pentru atingerea ambiţiosului obiectiv de Capitală Culturală Europeană, cât şi pentru întărirea competitivităţii sale în ansamblu. Pornind de la aceste dezvoltări, acţiunea propune spre dezbatere abordarea teoretică de learning city, respectiv maniera în care acest concept poate deveni realitate la nivelul oraşului Timişoara.

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului european GETIR - Manager European de Teritorii Inteligente şi Responsabile, finanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului de Învăţare pe tot parcursul vieţii, acţiunea Leonardo da Vinci. Proiectul a fost implementat în perioada ianuarie 2011 - decembrie 2012 sub coordonarea Documenta - European Institute for Training and Development Studies(Spania) împreună cu parteneri din România, Grecia, Suedia şi Bulgaria.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.