Mancare vanatoreasca la ceaun, concursuri, povesti si trofee la Padurea Verde

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.06.2014 19:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Duminica, 29 iunie, la Padurea Verde Timisoara, la poligonul Diana, Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Timis va organiza Festivalul Vanatorilor, editia a V-a.
Pe langa expozitii de vanat, mancare vanatoreasca la ceaun, povesti si trofee, va fi şi o expozitie a echipamentelor de ultima tehnologie in materie de vanatoare, pescuit sau activitati outdoor.

Momentele de activitati practice importante ale festivalului sunt concursuri antrenante de tir vanatoresc, tir cu aer comprimat pentru copii intre sase si zece ani, cel mai frumos stand prezentat de grupele de vanatoare si asociatii participante, cel mai frumos trofeu de vanatoare la speciile caracteristice zonei judetului Timis, precum si traditionalul concurs de gatit la ceaune a produselor de vanatoare si pescuit.

Programul zilei va debuta la ora 9, cu start la concursul de chinologie - proba de lucru a cainilor de arret din grupa a VII–a.
De la ora 9.30 incepe concursul ceaunelor, o competie care va antrena peste 40 de specialisti in arta culinara vanatoreasca, fiecare cu ceaunul si reteta lui.
La ora 10.30 este programata deschiderea festiva, cuvantul de salut al oficialitatilor, gazdelor si invitatilor.
Intre orele 11 – 16, vor fi prezenţi şi artisti de marca ai folclorului romanesc si invitati ai reprezentantilor minoritatilor nationale.
Premierea castigatorilor la probele din concurs va fi realizata la scena principala intre orele 13 – 15.
Pentru a marca momentele incarcate de glorie ale festivalului, formatia de gornisti a Camerei de Vanatoare din Csongrad - Ungaria va da, conform traditiei cinegetice, semnalele specifice festivitatilor cinegetice in onoarea invingatorilor, a premiantilor.

Intrarea este publica si accesibila oricui cu un cost al biletului de 5 lei (plata la intrare).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.