Mandri ca suntem... ilegali!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.05.2014 20:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Forţa Civica Timiş a depus o contestaţie la Biroul Electoral Judetean, prin care solicita analizarea unor mesaje de campanie şi extinderea la nivelul judeţului Timiş a deciziei BEJ Salaj care obliga Partidul Social Democrat la eliminarea sloganului „Mandri ca suntem romani!” de pe toate materialele sale de campanie: bannere, panouri, afise, flyere, pliante. 
 
In motivarea deciziei, BEJ Salaj a apreciat ca „sloganurile folosite in campania electorala pentru alegerile europarlamentare de catre Alianta PSD-UNPR-PC contravin ordinii de drept, incalcand prevederile art.35 al.3 din Legea 33/2007. Totodata se inoculeaza ideea ca doar cetatenii care isi vor exprima votul pentru candidatii PSD se pot simti mandri ca sunt romani incitand la discriminare, fapt ce contravine prevederilor art.30 din Constitutia Romaniei". 
 
In plus, Forta Civica Timis a constatat ca PSD nu a retras toate bannerele pe care era scris sloganul „USL traieste!”, identificand cel putin un astfel de mesaj grafic dispus si astazi la intersectia strazilor Cluj cu  Victor Babes. 
In acest sens, Forţa Civica Timiş  solicita BEJ Timis sanctionarea celor care se fac vinovati de aceasta incalcare a legii.
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.