Mandria resitenilor la judecata pentru mita cu pavaj

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.12.2015 17:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului STEPANESCU MIHAI, primar al municipiului Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, la data faptelor, cu privire la savarşirea a doua infracţiuni de luare de mita,  şi in stare de libertate a inculpaţilor TAUNE STELIAN cu privire la savarşirea infracţiunii de dare de mita, şiŞANDRU ANTONIA IOANA cu privire la savarşirea infracţiunii de complicitate la luare de mita.

In perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepanescu Mihai, in calitate de primar al municipiului Reşiţa, a pretins şi a primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la inculpatul Taune Stelian, pentru a-şi exercita in mod necorespunzator atributele funcţiei de primar, in sensul atribuirii, in mod discreţionar, a unor contracte de lucrari de interes public, societaţii comerciale reprezentata de acesta din urma.
Astfel, inculpatul Stepanescu Mihai a primit de la omul de afaceri suma totala de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrari, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse in avans pentru viitoare lucrari.
De asemenea, inculpatul Stepanescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrarilor de montare pavaj in curtea unui imobil aflat in proprietatea sa.
Valoarea totala a materialelor şi lucrarilor pretinse in avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepanescu Mihai, pentru acordarea discreţionara a unor viitoare contracte in municipiul Reşiţa, a fost de 214.954 lei.
Persoana care a asigurat legatura dintre cei doi inculpaţi a fost inculpata Şandru Antonia Ioana, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, in numele şi pentru primarul municipiului Reşiţa, diverse sume de bani, respectiv aceasta transmitea, din partea primarului, dorinţa de a i se remite bunuri şi de a i se presta servicii.
Totodata, in acelaşi context, inculpata a primit de la acelaşi om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş – Severin, cu propunere de a se menţine masura preventiva dispusa in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.