MANDRU ca sunt POLITIST. INFRACTORII furau din locuinte la PONTURI venite de la POLITISTI!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.12.2017 20:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara  au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor PINTER GRAŢIAN IOAN, MULLER ERWIN ALIN şi BUTA CRISTIAN GABRIEL, pentru savarsirea infracţiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, furt calificat, dare de mita, instigare la divulgare de informaţii nepublice şi şantaj.

   In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, pe raza municipiului Timişoara a actionat un grup infracţional organizat, coordonat de catre inculpatul Pinter Graţian Ioan, implicat in multiple activitaţi infracţionale, printre care şi comiterea de furturi prin efracţie, comise la ”pont”, urmate de valorificarea pe piaţa neagra a bunurilor de valoare rezultate din comiterea infracţiunilor.

   De asemenea, din investigaţiile efectuate a rezultat ca inculpatul Pinter Graţian Ioan a stabilit, de-a lungul timpului, diferite contacte cu anumiţi lucratori de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş, pe care şi i-a fidelizat in timp, prin oferirea de bani şi alte bunuri, cu scopul de a putea obţine, prin intermediul acestora, diferite informaţii de care avea nevoie in activitatea infracţionala, fie din bazele de date ale poliţiei, fie referitoare la posibile anchete penale care il vizeaza.

   Ca urmare a cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca inculpatul Pinter Graţian Ioan a actionat cu premeditare, in vederea culegerii de informaţii şi pregatirii acţiunilor de patrundere prin efracţie in anumite imobile, cu scopul insuşirii unor sume de bani sau alte valori, despre care avea indicii ca s-ar afla in respectivele imobile.
Astfel, inculpatul a apelat, in prealabil, la sursele sale din randul lucratorilor de poliţie, pentru a verifica in bazele de date informatizate, detaliile legate de identitatea şi domiciliul persoanei vizate.

Ulterior, membrii grupului infractional  care actionau sub coordonarea inculpatului Pinter Graţian Ioan filau locaţia tinta,  pentru a identifica vulnerabilitaţile şi a stabili care ar fi modalitaţile cele mai eficiente de patrundere, inclusiv prin achiziţia prealabila de unelte speciale pentru forţarea uşilor de acces.
Cand toate aceste detalii erau stabilite, membrii grupului  acţionau foarte bine organizaţi, utilizand autoturisme inchiriate sau cu numere de inmatriculare schimbate, cagule, manuşi şi alte mijloace de disimulare, respectiv unelte special adaptate pentru patrunderea prin efracţie.

   La data de 06.12.2017, inculpatii Muller Erwin Alin şi Buta Cristian Gabriel s-au deplasat la locuinta unei persoane vatamate, complet mascaţi, purtand cagule, hanorace cu gluga si manuşi unde au forţat mai intai uşa de acces din spatele blocului, cu un levier.
Dupa forţarea uşii de la imobil, inculpaţii au revenit la autoturismul cu care se deplasasera, unde au lasat levierul şi au luat alte scule folosite la patrunderea prin efracţie.

   Intre timp, inculpatul Pinter Graţian Ioan asigura locul faptei, pastrand legatura cu cei doi membri ai grupului, prin intermediul unor staţii de emisie-recepţie.

   Inculpaţii au revenit apoi la imobil, unde au forţat uşa de acces in apartamentul persoanei vatamate, dupa patrunderea in apartament procedandu-se la constatarea infracţiunii flagrante.

   Ulterior, la percheziţia efectuata asupra autoturismului folosit de catre inculpaţi au fost depistate mai multe bunuri folosite in activitatea infracţionala – cagule, unelte folosite la efracţie etc.

   De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat ca, incepand cu luna februarie 2017, inculpatul Pinter Graţian Ioan a exercitat constant acte de constrangere repetate asupra fostei sale soţii, constand in ameninţari şi violenţe indreptate atat asupra acesteia, cat şi a membrilor ei de familie, pentru a o determina sa-i remita suma de 80.000 euro şi proprietatea asupra unui apartament deţinut de catre persoana vatamata.

   Actele de constrangere la care a apelat inculpatul s-au inscris intr-o gama foarte variata, de la ameninţari adresate victimei cu acte de violenţa, la exercitarea unor acte de violenţa fizica la adresa membrilor familiei acesteia.

   In cursul zilei de astazi, inculpatii urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.