Manejul cu candidatii la Primarie

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 16.05.2012 15:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a organizat o reuniune a candidaţilor la funcţia de primar, alături de invitaţi şi susţinători, invitând la un dialog pe tema Mediului de afaceri şi primarul Timişoarei - Împreună pentru progresul sustenabil?

Care-i viziunea candidatului asupra dezvoltării municipiului Timişoara? Care va fi formula de consultare cu mediul de afceri timişorean pe care o va aborda? Care va fi politica adoptată în domeniu: reducerea cu 50 % a taxelor şi impozitelor aferente clădirilor firmelor, reducerea cu 30 %, reducerea cu 10 %, altele? Ce tipuri de ajutor de minimis pentru firme veţi promova spre aprobare Consiliului Local pentru a fi aplicate de Primărie? Ce măsuri concrete vă propuneţi să întreprindeţi pentru a reduce timpul de obţinere a autorizaţiei de construcţii? Cu ce procent vă propuneţi să reduceţi timpul de răspuns al Primăriei la solicitările, în general, ale agenţilor economici? Care este politica dvs. faţă de taxa de concesiune pe care trebuie să o plătească CCIAT?
Cam asta a cuprins lista de întrebări ale mediului economic pentru candidaţii la Primăria Timişoara şi la care cei prezenţi, 9 din 15, au avut de răspuns într-un timp destul de scurt. Despre care organizatorii vor elabora o sinteză, ca punct de vedere al mediului de afaceri din Timişoara, care va fi dată publicităţii.
Oricum, până la urmă, a fost ca o primă evaluare a calităţii candidaţilor. Asemănător spectacolului dintr-un manej, unde se fac primele mişcări de acomodare şi se observă amănuntele ce ţin de personalitate şi atitudine. Şi, cu siguranţă, cineva a câştigat şi altcineva a pierdut câteva voturi.
Totuşi, până se va trage linie şi se va face socoteala nu mai este mult. Vorba românului: nu mai e mult până departe...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.