Mann Nikolaus, trimis in judecata

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.08.2012 13:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

GHERASIM ANDREI, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- trafic de influenţă şi
- înşelăciune şi
MANN NIKOLAUS în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În data de 4 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la inculpatul Mann Nikolaus, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalului Braşov, faţă de care a lăsat să se creadă că are influenţă, pentru a-i determina pe aceştia să adopte soluţii favorabile inculpatului Mann Nikolaus în două dosare civile. Unul dintre acestea avea ca obiect o cerere de strămutare a cauzei iar altul anularea unui contract. În acest scop, la data de 12 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei a primit, prin acelaşi intermediar, suma de 50.000 de euro, reprezentând o parte din banii pretinşi.
De asemenea, în cursul lunii februarie 2011, inculpatul Gherasim Andrei, în calitate de avocat ales al unei persoane cercetate într-o cauză penală aflată pe rolul DNA (denunţător), l-a indus în eroare pe denunţător cu privire la faptul că, în cauza respectivă, procurorii anticorupţie vor dispune o soluţie de netrimitere în judecată în termen de 2 luni de la încheierea contractului de asistenţă juridică, contract în valoare de 40.000 de euro.
La data de 12 aprilie 2012, procurorii au dispus reţinerea inculpaţilor Gherasim Andrei şi Mann Nikolaus. La data de 13 aprilie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a luat faţă de aceştia măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile, măsură ce a fost prelungită de procurori (detalii în comunicatul nr. 241/VIII/3 din data de 13 aprilie 2012).
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.