MARATON international la TIMISOARA. Marele premiu va fi de... 2500 lei!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.03.2018 07:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primul maraton din ţara organizat de o universitate, eveniment ce işi propune sa puna Timişoara pe harta internaţionala a acţiunilor sportive de gen, va avea loc in 2 iunie 2018.
Liberty Marathon este o iniţiativa a Universitatii de Vest din Timişoara şi se adreseaza oricarei grupe de varsta, cu niveluri diferite de pregatire şi rezistenţa.
Inscrierile se fac online, pe site-ul www.libertymarathon.uvt.ro.

Liberty Marathon porneşte la drum ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiţi, care ne fac unici, liberi. „Running Starts Inside” e sloganul care va canaliza energiile tuturor celor care vor participa, alergatori experimentaţi, tineri sau copii aflaţi la prima experienţa de alergare la un maraton.

Categoriile de cursa Liberty Marathon sunt:
Competitive (cronometrate):
Liberty Marathon: 42 km, timp limita 6 ore, marele premiu in valoare de 2500 RON;
Semimaraton: 21 km, timp limita 3 ore, marele premiu in valoare de 1500 RON;
Cros: 8,4 km, timp limita 1 ora şi 10 minute, marele premiu in valoare de 1000 RON.
Noncompetive (necronometrate): Family şi Kids.

Viziunea Liberty Marathon este ca in 2021, cand Timişoara va fi Capitala Europeana a Culturii, maratonul sa devina un eveniment internaţional de referinţa pentru iubitorii acestui sport.
Mai mult, Liberty Marathon işi propune recunoaşterea şi acreditarea de catre AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) şi IAAF (International Association of Athletics Federations).
Astfel, Timişoara va adauga un vector pozitiv de imagine brandului de oraş şi implicit brandului de ţara prin energia şi entuziasmul participanţilor din intreaga lume.

„Liberty Marathon a fost creat din dorinţa de coagulare a comunitaţii locale in jurul conceputului de stil de viaţa sanatos, prin sport şi mişcare in aer liber. Am gandit evenimentul astfel incat el sa devina un punct de reper in ceea ce priveşte acţiunile de gen, iar in 2021, cand Timişoara va fi Capitala Europeana a Culturii, maratonul sa faca parte din oferta principala a oraşului nostru. Suntem prima universitate din ţara care organizeaza un maraton şi ne dorim ca acţiunea sa fie un exemplu şi pentru alte instituţii in ceea ce priveşte implicarea in societate”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.