Mare sarbatoare si la penitenciar de Ziua Copilului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.05.2012 07:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Penitenciarul Timişoara vă invită vineri, 1 Iunie a.c., de la ora 9, în incinta Parcului Copiilor „Ion Creangă” pentru a urmări piesa de teatru „Călătorul” susţinută de trupa de teatru a penitenciarului „Impact”.

Spectacolul este organizat cu prilejul inaugurării Parcului Copiilor, ocazie cu care Penitenciarul Timişoara în parteneriat cu Primăria Timişoara va facilita întâlnirea a 120 de persoane private de libertate care desfăşoară activităţi lucrative în exteriorul locului de deţinere, cu copiii lor. În demersul recuperativ al persoanelor private de libertate, un important element de sprijin îl constituie menţinerea legăturii cu familia sau cu mediul de suport. Pentru mulţi, privarea de libertate presupune separarea de copiii care rămân acasă, iar menţinerea legăturii cu aceştia se realizează mai greu. Prin organizarea unor acţiuni de acest gen, Serviciul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Timişoara urmăreşte menţinerea şi dezvoltarea comunicării dintre părinţi şi copii în vederea compensării lipsei de afecţiune şi educaţie de care sunt privaţi copiii ai căror părinţi se află sub executarea unui mandat de condamnare.

Trupa de teatru a penitenciarului este formată din 10 membri, iar piesa a fost susţinută şi pe scena Teatrului Nottara în anul 2011 la Festivalul de Teatru al Deţinuţilor organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. De asemenea, în luna mai a acestui an, piesa a fost prezentată şi elevilor din câteva licee timişorene, fiind un bun prilej pentru a transmite adolescenţilor liceeni experienţe proprii de viaţă punând în evidenţă importanţa deciziilor luate în anumite situaţii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.