Marian Iancu va fi executat de Consiliul Local?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2012 18:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Timişoara care se va desfăşura pe 27 martie 2012, figurează şi un proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii în participaţiune între Municipiul Timişoara şi S.C. POLITEHNICA S.A.

Proiectul de hotărâre cuprinde 7 articole pentru care consilierii locali vor vota şi care sunt următoarele:
Art.1: Tinând cont de situaţia dezastruoasă în care se află echipa fanion a Banatului, atât din punct de vedere financiar cât şi a consecinţelor unei gestionări defectuoase care au dus la retrogradarea echipei, în vederea încheierii unui contract legal de asociere în participaţiune cu Consiliul Local al Municipiului Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş propunem parcurgerea următoarelor etape:
Art.2: In urma unui audit efectuat de auditori independenţi şi nu a unui draft pentru discuţii, draft ce analizează unele tranzacţii ale SC Politehnica SA, se va stabili datoria reala a societăţii comerciale sportive SC Politehnica SA către statul român, jucători, antrenori, cluburi străine sau autohtone, furnizori interni şi externi, autorităţi locale şi judeţene, impresari şi către orice persoană fizică sau juridică.
Art.3: D-nul Marian Iancu va achita toate aceste datorii, garantând într-o formă juridică credibilă obţinerea licenţei pentru Liga II şi Liga I.
Art.4: Sumele încasate de dl. Iancu Marian de la Consiliul Local al Municipiului Timişoara şi de la Consiliul Judeţean Timiş, aproximativ 10 - 12 milioane euro, la care se adaugă cele 17 milioane euro, diferenţa dintre valoarea celor 14 jucători vânduţi (19 milioane de euro) conform tabelului cu valorile de piaţă (market) ale F.R.F. şi suma intrată în conturile clubului Politehnica (2 milioane de euro) vor fi folosite pentru stingerea tuturor datoriilor şi obţinerea licenţei pentru Liga II şi Liga I. Diferenţa rămasă îi revine d-lui Iancu M. care va ceda 100% acţiunile deţinute la club celor două entităţi administrative.
Art. 5: Sumele încasate de dl. Iancu Marian de la autorităţile bănăţene vor fi convertite în acţiuni reprezentând 100% din totalul acţiunilor SC Politehnica SA. Cei 19% deţinuţi de Asociaţia FCU Timişoara va face obiectul unei tranzacţii urgente între patronul SC Politehnica SA şi reprezentanţii Asociaţiei FCU Timişoara şi de asemenea vor trece la cele două entităţi administrative. Prin această tranzacţie cu dl. Marian Iancu şi cu FCU Timişoara autorităţile locale şi judeţene preiau întreg patrimoniul Poli S.A.
Art. 6: Consiliul Local al Municipiului Timişoara în Colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş vor alege o persoană care să devină Preşedintele Consiliului de Administraţiei la noua asociere în participaţiune şi de asemenea pe membrii consiliului de administraţie care va trece urgent la reorganizarea clubului.
Art.7: Noua administraţie va realiza distribuirea contra cost către suporteri şi societăţile comerciale private a 35-40000 abonamente din care să rezulte un beneficiu de 4-5 milioane euro pe an necesari consolidării financiare a clubului.

Reiese astfel că Marian Iancu trebuie să se descurce cu obţinerea licenţei pentru Liga 2 şi Liga 1 din banii pe care i-a luat pe 14 jucători vânduţi - adică 19 milioane de euro, dar din care au intrat în conturile clubului doar 2 milioane de euro...

În acelaşi timp, Marian Iancu a ieşit la rampă din nou ieri şi astăzi, manifestându-şi emoţia pentru momentul când va fi contactat de "viitorii acţionari", dar şi spiritul de războinic, pentru că "Prea multi isi permit sa se joace cu adevarul, sa-l strambe, sa-l calce in picioare si a sosit momentul sa raspunda". 

"Asa cum am promis, obligatiile fiscale rezultate din divizare sunt un capitol inchis pentru licentierea 2012-2013. Sumele ramase de compensat au fost reesalonate conform legii. Asteptam in continuare, cu emotie, momentul cand vom fi contactati de viitorii actionari ai Politehnicii Timisoara. Hai Poli!" (Marian Iancu-presedinte C.A. al Politehnicii Timisoara)
"In ultimele doua saptamani, s-au inmultit declaratiile iresponsabile ale unor persoane cu functii importante din cadrul administratiei locale, cu privire la asa-zisul audit al situatiei economico-financiare a clubului Politehnica Timisoara. Persoanele la care fac referire sunt viceprimarul Adrian Orza si in mod special consilierul local Traian Stoia. Daca viceprimarul si-a nuantat pozitia, luandu-si masuri de precautie, asa cum e si normal, dl. consilier Traian Stoia va raspunde in fata legii pentru declaratiile facute. Clubul Politehnica Timisoara se va constitui parte vatamata in fata instantelor judecatoresti, chemandu-l pe dl. consilier Traian Stoia sa faca dovada celor spuse in direct, la postul national de televiziune. Daca avocatii vor considera ca va fi nevoie, vom chema si firma care a produs materialul sa ii sustina sau nu declaratiile. Facem mentiunea, inca o data, pentru ca se dovedeste a fi necesar, ca firma noastra nu a fost auditata de nimeni in adevaratul sens al activitatii obligatorii pentru acest demers, ci a fost doar un studiu de oportunitate. Clubul a facut obiectul a zeci de controale periodice din partea ANAF, am pierdut si castigat contestatii, am platit si incasat bani de la buget, respectand legea de fiecare data. Ne-am platit intotdeauna obligatiile bugetare care au facut obiectul verificarilor ANAF. Este grav cand cineva isi permite public sa aduca asemenea invinuiri si ii transmit domnului respectiv, asa cum am promis in cazul palmaresului, ca voi merge pana la capat, oricat de lung va fi drumul. Prea multi isi permit sa se joace cu adevarul, sa-l strambe, sa-l calce in picioare si a sosit momentul sa raspunda. Aviz amatorilor!
Clubul este in acest moment pregatit pentru un transfer de proprietate, transparent si in spiritul legii. Descarcarea de gestiune a administratorilor se va face prin audit complet si complex si declar ca va fi public. Haide Poli!"
(Marian Iancu, presedinte C.A. al FC Politehnica Timisoara)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.