Masuri impotriva inundatiilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.02.2012 10:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - În vederea evitării producerii de inundaţii, odată cu topirea zăpezii, îndeosebi în cartierele mărginaşe ale municipiului Timişoara, au fost luate o seie de măsuri privind evacuarea apelor pluviale în reţeaua de canalizare.

- în cartierele Mehala - Ronat au început lucrările de decolmatare şi eliberare a zăpezii, a canalului colector deschis V4 din zona străzii Ovidiu Balea, pe tronsonul dintre str.Tazlău (liniile CF) şi Piaţa Mehala (str.Gr.Alexandrescu inters.str. Basarabia). Se lucrează la curăţarea de zăpadă a receptorilor pluviali şi a podeţelor de pe străzile secundare, pentru ca apa pluvială rezultată din topirea zăpezii să poată fi preluată în reţeaua de canalizare a oraşului.
- în cartierul Kuntz au început lucrările de eliberare a zăpezii din şanţurile (canalele deschise) aferente străzii Satu Mare, strada principală a cartierului, care are rolul de a prelua apele pluviale de pe străzile secundare din cartier şi să le deverseze în colectorul pluvial închis, de pe strada Câmpului. Se vor curăţa de zăpadă receptori pluviali şi podeţele de pe străzile secundare.
- în cartierul Plopi au început lucrările de eliberare a zăpezii din şanţurile străzii Tata Oancea. Se va continua cu strada Nicolae Tincu Velea şi strada Martir Cornel Popescu. Pe cele 3 străzi se preiau apele pluviale de pe străzile secundare din cartier cu deversare în colectorul pluvial principal Behela. Se vor curăţa de zăpadă receptorii pluviali şi podeţele de pe străzile secundare.
- în cartierul Ciarda Rosie s-a eliberat zăpada din zona staţiei de pompare de pe strada Legumiculturii. Se va începe şi curăţirea de zăpadă a canalului pluvial deschis ce traversează cartierul între străzile Legumiculturii şi str. Magnoliei. Se vor curăţa de zăpadă receptorii pluviali şi podeţele de pe străzile secundare.
- în cartierul Ghiroda au început lucrările de eliberare a zăpezii de pe canalul colector situat de-a lungul Aleei Ghirodei, care face legătura între str. Bobâlna şi colectorul Behela. Se vor curăţa de zăpadă şi receptorii pluviali de pe străzile secundare.
- în cartierul Freidorf au început lucrările de eliberare a zăpezii de pe canalul colector de pe strada C-tin Nottara - zona Cimitir-str.Bagdazar. Vor fi demarate lucrările de eliberare a zăpezii de pe canalele colectoare deschise, situate de-a lungul străzilor Bacalbaşa; Răscoala din 1907.

Măsuri luate de SC AQUATIM S.A :
- s-au verificat şi curăţit sistemele de preluare a apelor din topirea zăpezii la pasajele şi trecerile de nivel.
- s-au verificat arterele importante din municipiu şi acolo unde apa nu era preluată s-a spart gheaţa din receptori, fiind repuşi în funcţiune.
- s-au verificat staţiile de pompare ape uzate din Ghiroda şi Torontalului.
- s-a verificat funcţionalitatea sistemului separativ de canalizare din cartierul Kuntz.

Acţiunile au un caracter permanent. Se lucrează cu 4 echipaje în regim de program prelungit.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.