Mecanismele nedescoperite de Leonardo

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.09.2014 11:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Vernisajul expoziţiei ”Mecanismele nedescoperite de Leonardo” va avea loc in 18 septembrie 2014, de la ora 19, la Galeria Pygmalion (Timişoara, str. A Pacha nr.8).

”Mecanismele nedescoperite de Leonardo” se intituleaza cea de-a treia expoziţie de etnosculptura a artistului vizual Mihai-Corneliu Donici.
Vechi artefacte din cultura populara sunt asamblate, in tehnica ready-made, sugerand mecanisme complexe şi ilogice, cu valoare exclusiv estetica.

”Civilizaţia romaneasca nu a creat o mare cultura, dar spaţiul tradiţional a dezvoltat o adevarata epoca a lemnului.
Meşterii populari creau unelte folosind mult lemn şi uneori metal. Unicate care pastreaza urma meşterului, finisate  in zeci de ani de folosire, şi-au pierdut utilitatea, ramanand cu frumuseţea intrinseca a formei.
Leonardo a creat proiecte.  Meşterii au realizat unelte. Artefacte din cultura populara sunt asamblate, in tehnica  ready-made, sugerand mecanisme complexe şi ilogice, cu valoare exclusiv estetica”, explica Mihai-Corneliu Donici.

Vernisajul va fi intregit de recitalul pe care flautistul Vlad Colar il va susţine la instrumente de lemn (flaut piccolo), interpretand in prima audiţie absoluta o lucrare a compozitorului timişorean Gabriel Malancioiu, dar şi o compoziţie rar auzita a lui Dinu Lipatti.

Expoziţia ”Mecanismele nedescoperite de Leonardo” este un eveniment organizat de Asociaţia Culturala Arte-Factum in parteneriat cu Direcţia Judeţeana pentru Cultura Timiş.
Cele 15+1 etnosculpturi create de arhitectul Mihai-Corneliu Donici in cadrul acestui proiect estetic vor ramane in perioada 18-30 septembrie 2014 la Galeria Pygmalion, accesibila publicului de luni pana vineri, zilnic intre orele 13-19.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.