Medalie de argint pentru Timisoara adusa de un elev tocmai din Siberia

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.07.2015 15:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Olimpicii romani au cucerit zece medalii - trei medalii de aur, cinci medalii de argint şi doua medalii de bronz -  la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfaşurata in perioada 5 — 11 iulie, in Yakutsk, capitala Republicii Saha (Rusia).
Republica Saha sau Iacutia este o republica componenta a Federaţiei Ruse situata in Siberia Orientala şi cea mai mare entitate subnaţionala din lume, avand o suprafaţa de 3.103.200 km².
Face parte din Districtul Federal Orientul Indepartat, capitala ii este oraşul Iakuţk, şi in partea de nord se invecineaza cu Oceanul Arctic.
La ediţia din acest an au participat peste 150 de concurenţi din 6 ţari.
Elevii romani au fost premiaţi la toate cele patru probe ale concursului: chimie, matematica, informatica şi fizica.

Vlad Mihai Rochian, clasa a X-a, de la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timişoara a obţinut o medalie de argint la Informatica.

Pe discipline, rezultatele sunt urmatoarele:

Informatica: doua medalii de aur  (Darius Marian/ clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatica din Bucureşti şi Andrei Costin Oncescu/ clasa a X-a/ Colegiul Naţional 'Dinicu Golescu' din Campulung Muscel), respectiv o medalie de argint (Vlad Mihai Rochian/ clasa a X-a/ Liceul Teoretic 'Grigore Moisil' din Timişoara).
Chimie:  o medalie de aur cu punctaj maxim (Cristian Robert Raclea/ clasa a XI-a/ Colegiul Naţional 'Vasile Alecsandri' din Galaţi) şi doua medalii de argint (Maria Velicu/ clasa a X-a/ Liceul Internaţional de Informatica din Bucureşti şi Sabina-Giorgiana Firţala /clasa a XI-a/ Colegiul Naţional 'Petru Rareş' din Piatra-Neamţ).
Cristian Robert Raclea a fost medaliat cu aur şi la ediţia precedenta.
Matematica:  doua medalii de bronz (Andreea Dima/ clasa a IX-a/ Colegiul Naţional 'Tudor Vianu' din Bucureşti şi Mihnea-Gabriel Doica/ clasa a IX-a/ Liceul Internaţional de Informatica din Bucureşti).
Din echipa de matematica a facut parte şi Ştefan Cristian Popa (clasa a IX-a/ Liceul Internaţional de Informatica din Bucureşti).
Fizica:  doua medalii de argint  (Iulian Robert Raveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi in clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatica din Bucureşti).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.