Medicamente cu efecte psihoactive cumparate in Romania, vandute in Norvegia

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.07.2015 14:46 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii impreuna cu ofiţerii de poliţie judiciara au efectuat la data de 16.07.2015, un numar de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi municipiului Bucureşti in cadrul unei acţiuni vizand destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat in traficul de droguri de risc.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2014-2015, in baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupului infracţional organizat au procurat ilegal atat din Romania, cat şi din Serbia şi Bulgaria medicamente cu efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, cu sume cuprinse intre 25-60 Ron/cutie, in raport de concentraţia comprimatelor.
Din probatoriul administrat in cauza s-a stabilit ca activitatea infracţionala era structurata pe paliere, incepand cu procurarea, distribuirea, vanzarea şi transportul acestor medicamente din Romania in Norvegia, unde erau comercializate prin intermediul membrilor grupului.
S-a stabilit ca membrii grupului procurau drogurile de risc de la dealeri de medicamente care la randul lor le obţineau de la diferite depozite de medicamente din Romania.
Ulterior, medicamentele erau distribuite catre alţi membri ai grupului infracţional ce işi desfaşura activitatea infracţionala pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj şi care asigurau finanţarea şi apoi transportul in afara ţarii.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost gasite şi ridicate 55.000 de comprimate de medicamente avand in componenţa substanţe cu efect psihoactiv, 200.000 de ţigarete fara timbru fiscal, 30.000 de lei, precum şi o arma cu glonţ de calibru 8 mm.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.