MEDICII de la TIMISOARA pot salva PACIENTII cu rupturi traumatice, disectii si anevrisme de AORTA. Dar nu se vrea la MINISTERUL SANATATII!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.02.2018 20:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Mai vin şi veşti bune de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, unde a avut loc implantarea unui Stent Graft in aorta  toracica a unui pacient tanar de 41 de ani, diagnosticat cu ruptura spontana de aorta si sangerare masiva in pleura stanga, informeaza prof. dr. Marian Gaspar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara.

Procedura a fost efectuata cu succes de catre o echipa complexa de chirurgi cardiaci, medici anestezisti, cardiologi interventionisti, ecocardiografisti, precum prof.dr. Rolf Dammrau (Germania, proctor oficial din partea firmei Jotec), dr. Laurentiu Pascalau, dr Costel Erimescu, dr. Daniel Nica, dr. Horia Cioloca, dr. Ani Mornos, As. Livia Gheta.
 
Astfel de proceduri sunt deosebit de utile in cazul pacientilor cu rupturi traumatice de aorta, disectii si anevrisme de aorta, la noi fiind efectuate doar sporadic din lipsa unui program national in care sa fie inclus si Institutul din Timişoara, costul unui stent graft fiind de 7.000 euro.
 
Se doreşte ca aceasta alternativa moderna si mai simpla decat chirurgia directa sa devina o rutina in IBCT, sa duca la cresterea experientei echipei cardio-chirurgicale si sa ajute pacientii aflati in situatii critice.

Foto. Laboratorul de Cateterism cardiac Institutul de Boli cardiovasculare Timisoara

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.