Merita ROMANIA un premiu OSCAR sau nu? Vezi la proiectia de gala de la TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.09.2016 13:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Dupa ce a deschis competiţia oficiala a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016), cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu, “SIERANEVADA” va deschide şi sezonul de toamna al premierelor cinematografice romaneşti.  

Pelicula, care ii are in distribuţie pe actorii Mimi Branescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Catalina Moga, Ilona Brezoianu, va rula pe marile ecrane din Romania din 9 septembrie.

Acţiunea din “SIERANEVADA” are loc la trei zile de la atentatul din redacţia hebdomadarului parizian Charlie Hebdo şi la patruzeci de zile de la moartea tatalui sau, cand Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmeaza sa işi petreaca ziua de sambata insoţit de tanara lui soţie, in sanul familiei, reunite cu ocazia comemorarii celui disparut. Evenimentul, insa, nu se deruleaza conform aşteptarilor.

Una dintre cele mai aşteptate producţii romaneşti ale anului, „SIERANEVADA” va avea premiera de gala la Filarmonica Banatul duminica, 11 septembrie 2016, ora 19.00, la eveniment urmand sa participe actorii Mimi Branescu, Dana Dogaru şi Ana Ciontea.

Cel de-al 4-lea lungmetraj regizat de Cristi Puiu are imaginea semnata de Barbu Balaşoiu, Jean Paul Bernard, Filip Muresan şi Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume, in timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letiţia Ştefanescu şi Ciprian Cimpoi au semnat montajul iar Cristina Barbu scenografia, Anca Puiu –producator.

“SIERANEVADA”, propunerea Romaniei la Premiile Oscar, este o producţie Mandragora in coproducţie cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creaţie Cinematografica al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens, Alcatraz Films.

Accesul la eveniment se face pe baza de invitatie ce poate fi ridicata, gratuit, de la casieria Filarmonicii in ziua proiectiei, incepand cu ora 17.00.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.