Mertamorfozele lui Bojin. Horia Bojin...

Scris de Titus Balan | Publicat in 11.06.2013 22:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Spatiile generoase ale galeriei Calpe, din cadrul Bastionului Theresa, prezinta o manifestare de inalta incarcatura spirituala. 

In darnicia sa binecunoscuta, sculptorul Horia Bojin profita de faptul ca implineste o varsta a unor bilanturi si in loc sa primesca cadouri, face el un cadou inedit publicului avid de frumos.
Sub titlul de Metamorfoze aduna cam tot ce e reprezentativ pentru  arta sa.
Pana acum, amatorul avizat de arta a avut cunostinta sau contact cu operele de arta monumentala ale truditorului cu formele.
De data acesta, au fost scoase la lumina lucrarile de atelier.
Alaturi de bronzuri se gasesc lucrari din piatra si evident un material foarte drag inimii sale si care sunt in numarul cel mai mare, anume lemnul.
O mare surpriza a avut publicul vizitator cand au putut admira pe simeze desenele artistului.
Se stie ca cei care lucreaza materialul in mod tridimensionala ca sa rezulte opere sculpturale, folosesc de regula desenul doar ca schita de plecare si mod de a-si insemna ideile pe hartie.
Rareori se pot vedea picturile, desenele sau lucrarile de grafica ale unui sculptor.
De data asta, desenele prezentate pe panze de mari dimensiuni se afla in perfecta simbioza cu toate celelalte lucrari si le completeaza binevenit.
Si ar putea fi percepute si ca opere de sine statatoare atat ca numar cat si ca executie extrem de ingrijita.
Destul de rar se poate vedea o expozitie de asemenea amploare cu atitea lucrari de facturi diverse din perioade diferite dar in acelasi timp atat de unitara.
Despre unitate dar in acelasi timp diversitate a vorbit elogios si prieteneste criticul de arta Gabriel Kelemen, care ne invita sa admiram lucrarile dar si sa vedem dincolo de ele.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.