MEXICUL va inaugura un OFICIU CONSULAR onorific in TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.05.2017 12:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Mexicul işi intareşte prezenţa in Romania prin deschiderea a doua consulate onorifice in doua dintre cele mai mari oraşe din ţara.
Acţiunea are scopul de a consolida legaturile cu comunitaţile şi autoritaţile regionale din Romania pentru a promova o mai buna inţelegere a Mexicului in afara capitalei, pentru a stimula cooperarea educaţionala şi culturala, şi de a promova turismul şi investiţiile, precum şi de a proteja in mod eficient comunitatea mexicana.

In conformitate cu normele şi principiile internaţionale care reglementeaza relaţiile diplomatice şi consulare, Ambasada Mexicului in Romania va inaugura doua consulate onorifice la Timişoara şi Cluj-Napoca, luni, pe 29 mai 2017, şi respectiv marţi, pe 30 mai 2017.
Inaugurarea va fi condusa de ambasadorul Arturo Trejo, in prezenţa membrilor comunitaţii mexicane şi a Corpului Diplomatic, precum şi a reprezentanţilor din domeniul politic, economic şi cultural.

Persoanele desemnate de presedintele Statelor Unite Mexicane, Lic. Enrique Pena Nieto, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, si acceptate de Guvernul din Romania, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, pentru a ocupa titulatura de consuli onorifici, sunt Adrian Badescu şi Vlad Danciu, reprezentanţi proeminenţi ai mediului de afaceri in comunitaţile lor.

Consulatul onorific din Timişoara

Adrian Badescu, consulul onorific din Timişoara, este un om de afaceri de renume care deţine mai multe clinici medicale, bucurandu-se astfel de o reţea extinsa de contacte in principalele sectoare ale societaţii romaneşti.
La inaugurarea de pe 29 mai 2017 vor fi prezenţi membri ai comunitaţii mexicane, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor locale precum Directoarea Camerei de Comerţ şi Industrie din Timiş, Florica Chiriţa, europarlamentara Maria Grapini, rectorul Universitaţii de Vest, Marilen Pirtea, primarul Timişoarei Nicolae Robu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Calin Dobra.

Judeţele care intra in circumscripţia consulatului onorific din Timişoara sunt Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş.

Prin intermediul consulatelor onorifice, Ambasada Mexicului in Romania ofera spaţii exclusive pentru mexicanii care au nevoie de asistenţa consulara, orientare juridica directa şi consiliere, susţinute de o reţea de aliaţi locali, printre care avocaţi şi organizaţii specializate in apararea drepturilor migranţilor.
In viitorul apropiat, Ambasada Mexicului in Romania analizeaza posibilitatea de a deschide alte trei consulate cu scopul de a dezvolta, in continuare, o relaţie stransa cu diferite regiuni din Romania.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.