Migranti opriti cu focuri de arma la frontiera de vest a Romaniei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.10.2015 13:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara au depistat, in zona de responsabilitate a Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, judetul Timis, 3 cetateni sarbi care intentionau sa transporte, in Austria, 4 cetateni din Kosovo.

La data de 9 octombrie 2015, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare - I.T.P.F. Timisoara, s-a declansat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale, in vederea retinerii unui grup de migranti, format din sapte persoane, care era monitorizat de catre politistii de frontiera inca de la intrarea in Romania.
Astfel, in jurul orei 22.30, s-a procedat pentru retinerea, la aproximativ 50 metri de frontiera, pe raza localitatii Cenad, un grup format din cinci persoane, care se deplasa, pe jos catre Ungaria.
Pentru retinerea celor in cauza, care nu s-au supus somatiilor verbale, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga un foc de avertisment in plan vertical, respectand prevederile legale.
Politistii de frontiera au trecut la legitimarea celor 5 persoane, care nu isi justificau prezenta in acea zona, constatand ca acestea nu vorbeau limba romana, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului de frontiera, pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca grupul era format din 4 barbati din Kosovo, cu varste cuprinse intre 29 si 37 ani. De asemenea, s-a constatat ca, acestia erau calauziti de un cetatean sarb, care a declarat politistilor de frontiera ca intentiona sa-i conduca pana in Spatiul Schengen.
Totodata, din cercetari a rezultat faptul ca, barbatii din Kosovo, calauziti de cetateanul sarb, au intrat in Romania din Serbia, in aceeasi zi, pe directia localitatii Jimbolia, de unde au fost preluati de catre alti doi cetateni sarbi si transportati cu doua autoturisme in apropierea frontierei cu Ungaria, unde au fost retinuti de catre politistii de frontiera.

Ulterior, in Punctul de Trecere a Frontierei Cenad au fost identificati si retinuti cetatenii sarbi, care urmau sa-i preia pe migranti si sa-i transporte pana in Austria.
Ca urmare a celor constatate, cetatenii sarbi sunt cercetati pentru trafic de migranti iar cetatenii kosovo sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat in forma continuata, urmand sa fie predati, in baza acordului de readmisie, autoritatilor statului vecin.
Cercetarile sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.