MIGRANTII au dat NAVALA la FRONTIERA de VEST a ROMANIEI. Si GUVERNUL PSD se SCARPINA, se tot SCARPINA... FOTO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.03.2017 11:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat, in zona de competenta a sectoarelor PF Moravita si Oravita, 42 cetateni straini din Siria,Irak si Pakistan, care au incercat sa intre ilegal in Romania, cu scopul de a ajunge in tari din vestul Europei.
Noua dintre persoanele depistate erau minori, cel mai mic fiind un bebeluş de numai 10 zile.

# In cursul noptii de 24.03.2017, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita, judetul Timis, au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma careia au depistat, pe directia localitatii de frontiera Latunas, 12 cetateni straini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul tarii.

In cadrul unei alte acţiuni, lucratorii din cadrul aceluiasi sector, in cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timis si cu politisti din cadrul Politiei Orasului Deta au descoperit alte 9 persoane, pe raza localitatii de frontiera Clopodia.

Cele 21 de persoane, care nu isi justificau prezenta in zona, au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera  pentru cercetari.

In cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca cei in cauza, 9 sunt cetateni sirieni si 12 sunt cetateni irakieni, dintre care sapte barbati şi cinci femei cu varste cuprinse intre 18 şi 30 de ani si noua minori, cu varste cuprinse intre 4 si 16 de ani. Persoanele in cauza au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei.       

# Tot in cursul noptii de 24.03.2017, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita, judetul Caras-Severin, au desfaşurat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale in zona de competenta.

Astfel, in intervalul orar 03.00-05.50, in apropierea localitatilor de frontiera Vrani si Comoraste au fost depistati 21 cetateni straini, care nu isi justificau prezenta in zona, acestia fiind preluaţi si transportati la sediul institutiei pentru cercetari.

In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt 12 cetateni din Siria si 9 din Pakistan, dintre care cincisprezece barbati, doua femei (o femeie care a nascut in urma cu cateva zile a fost transportata la spital pentru ingrijiri de specialitate) si patru minori (un bebeluş de numai 10 zile). Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale care se impun.
Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.