Mihai Viteazul din Ineu se modernizeaza cu 595.659,48 lei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.10.2014 19:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Arad - In sala Regele Ferdinand a Primariei Municipiului Arad a avut loc semnarea contractelor de finantare pentru proiectele „Reabilitare şi extindere sala de sport la şcoala generala nr. 5 Arad” şi „Reparaţie generala şi modernizarea Liceului Mihai Viteazul, cladire cu clasele IX – XII in oraşul Ineu, judeţul Arad”.

Cele doua proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanţare vizeaza reabilitarea cladirilor in care işi desfaşoara activitaţile instituţiile de invaţamant, precum şi adaptarea acestora la standarde europene prin creşterea gradului de siguranţa.
Astfel, la Şcoala Generala nr. 5 din Arad se vor realiza lucrari de reabilitare a unitaţii de invaţamant primar şi gimnazial, iar in urma extinderii pe verticala a salii de sport existente se vor realiza 2 noi sali de sport şi 3 ateliere de creaţie.
La Liceul Mihai Viteazul din Ineu – cladirea cu clasele IX – XII, 28 de sali de clasa  vor beneficia de masuri de reabilitare.
Implementarea acestora se va face pe parcursul a 14 luni pentru Şcoala Generala nr. 5 din Arad, şi pe parcursul a 8 luni pentru Liceul Mihai Viteazul - cladirea cu clasele IX – XII din Ineu.
Ca urmare a implementarii acestor proiecte, se estimeaza ca un numar de 1.894 de elevi vor beneficia de rezultatele obţinute.

Valorile totale ale acestor proiecte de reabilitare şi finanţarile nerambursabile acordate prin semnarea contractelor de finanţare, sunt urmatoarele:
# proiectul Municipiului Arad  şi al Şcolii Gimnaziale nr. 5 “Reabilitare şi extindere sala de sport la şcoala generala nr. 5 Arad” are o valoare totala de 1.510.249,75 lei şi o valoare a finanţarii nerambursabile de 1.166.774,26 lei
# proiectul Oraşului Ineu „Reparaţie generala şi modernizarea Liceului Mihai Viteazul, cladire cu clasele IX – XII in oraşul Ineu, judeţul Arad” are o valoare totala de 655.539,59 lei şi o valoare a finanţarii nerambursabile de 595.659,48 lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.