MILITIA isi schimba numele, dar naravul, ba!... Un nou DOSAR PENAL la POLITIA judetului TIMIS!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.01.2018 16:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ofiţerii de poliţie judiciara ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timiş au prins in flagrant, in cursul zilei de 15 ianuarie a.c., in jurul orei 15, un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş, in timp ce remitea unei persoane denunţatoare in cauza suma de 550 euro (echivalentul a 2500 de lei), diferenţa pana la 4600 de lei primiţi de la o terţa persoana pentru soluţionarea unui dosar penal.

In fapt, sambata, 13 ianuarie a.c., un barbat in varsta de 34 ani a formulat denunţ la S.J.A. Timiş cu privire la faptul ca, in urma cu aproximativ trei luni, a fost batut de un barbat, situaţie in care a fost intocmit dosar penal, cercetarile fiind efectuate de un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş – Poliţia Oraşului Gataia.
In timpul cercetarilor, poliţistul i-a cerut parţii vatamate sa-şi schimbe declaraţia, insa aceasta a refuzat, constituindu-se parte civila in cauza cu suma de 10.000 lei.

La data de 10 ianuarie a.c., partea vatamata s-a intalnit cu agresorul sau, afland de la acesta ca i-a dat agentului de poliţie suma de 4600 lei pentru a i-o inmana deoarece doreşte sa se impace.
Intrucat poliţistul nu ii remisese nicio suma din banii primiţi de la agresorul cercetat in dosar, partea vatamata l-a cautat şi i-a solicitat banii primiţi de la agresor in scopul impacarii.
Poliţistul a recunoscut ca a primit suma menţionata insa i-a precizat ca nu are banii dar ca, pana la sfarşitul lunii ianuarie, ii va da 4000 lei, cu menţiunea ca suma de 600 lei este ”partea lui” pentru soluţionarea dosarului, respectiv pentru ca l-a convins pe agresor sa-i dea banii.

Vineri, 12 ianuarie a.c., agentul de poliţie i-a remis parţii vatamate 1500 lei, urmand ca luni, 15 ianuarie, sa-i mai remita şi diferenţa de 2500 lei.
La aceeaşi data, partea vatamata a sesizat aceste aspecte la S.N.U.A.U. 112, care au fost aduse la cunoştinţa D.G.A. – S.J.A. Timiş de catre conducerea I.P.J. Timiş.

Momentul remiterii celor 550 euro (echivalentul a 2500 lei) a fost constatat in flagrant de echipa operativa constituita din ofiterii S.J.A. Timiş, coordonata de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timiş.

In urma audierii, procurorul a dispus asupra poliţistului punerea in mişcare a acţiunii penale sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mita.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.