Minirecensamantul lui Robu: Cersetori pe listele permanente

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.09.2012 11:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii locali au continuat şi în cursul zilei de miercuri acţiunile pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică, a oamenilor străzii şi minorilor lipsiţi de supraveghere conform prevederilor legale. 

Pentru că în ultima perioadă s-a constatat faptul că cerşetorii au început să evite intersecţiile şi zonele aglomerate unde obişnuiau să apeleze la mila publică, de această dată s-a acţionat în special pe liniile mijloacelor de transport în comun.
Astfel, în urma acţiunilor de ieri au fost depistaţi un număr de nouă cerşetori şi oameni ai străzii în zone precum Piatra Craiului, Gara de Nord, Iosefin, Complexul Studenţesc, Piaţa 700.
Dintre aceştia, unul este minor şi a fost predat către centrul de pe str. Ioan Slavici, iar doi dintre adulţi au fost consiliaţi de către reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara.
Din cei nouă depistaţi doi sunt persoane nou introduse în baza de date, restul fiind identificaţi în mod repetat pe străzile oraşului.
În cadrul acţiunilor s-au verificat şi sesizări de la cetăţeni care semnalau prezenţa oamenilor străzii în zone precum Tigrului, Piaţa din Calea Girocului şi în zona Brâncoveanu, unde timişorenii au reclamat faptul că persoanele care solicită sprijinul adăpostului de noapte din zonă fac mizerie şi îşi fac necesităţile în scările de la blocurile din apropiere.
De asemenea, tot pe mijloacele de transport, pe lângă acţiunile care privesc depistarea şi preluarea cerşetorilor şi oamenilor străzii, poliţiştii locali au sancţionat şi cinci persoane care nu aveau bilet sau abonament de mijloacele de transport în comun.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.