Ministrul Muncii vrea mai aproape de cetatean

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.03.2012 14:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La întâlnirea de lucru regională de la Timişoara, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici, a cerut intensificarea activităţii în teritoriu prin apropierea de cetăţean şi nevoile sale.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici s-a întâlnit, la Prefectură, cu prefectul Mircea Băcală, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi parlamentari de Timiş, după care a avut o întâlnire de lucru cu conducerea instituţiilor aflate în coordonarea ministerului din judeţele Arad, Bihor, Caraş Severin, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Satu Mare, Sălaj.

La întâlnirea regională de lucru au participat reprezentanţi ai caselor teritoriale de pensii, agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, inspectoratelor teritoriale de muncă, din cele nouă judeţe.

Claudia Boghicevici a abordat necesitatea modernizării activităţii ministerului muncii, familiei şi protecţiei sociale, atât la nivel central, dar şi în teritoriu.
„În urma întâlnirilor anterioare cu instituţiile din teritoriu, am constatat nevoia urgentă de a regândi şi restructura activitatea instituţiilor noastre din ţară în direcţia descentralizării. Astfel am identificat primii paşi care urmează a fi făcuţi. Din discuţiile avute reiese nevoia urgentă de modernizare a ministerului, structurile din teritoriu sunt încă nereformate. Trebuie să îmbunătăţim atât comunicarea şi coordonarea inter-instituţională, ca şi modul de lucru în teritoriu” - a spus ministrul muncii.

Realizarea sistemului informatic integrat este primul pas şi cel mai important pentru modernizarea activităţii ministerului, prin conectarea bazelor de date interne ale ministerului, precum şi prin corelarea cu sistemele informatice a altor instituţii ale statului.

Ministrul Muncii a propus organizarea periodică de întâlniri de lucru regionale, la care să participe toate instituţiile din subordinea şi coordonarea ministerului, pentru a putea corela mai eficient politicile sectoriale din domeniu. De asemenea, Claudia Boghicevici a recomandat formarea grupurilor de lucru regionale pe tematici punctuale, astfel încât fiecare politică publică să se bazeze pe observaţiile şi recomandările venite din teritoriu, acolo unde aceste politici se aplică şi trebuie să răspundă nevoilor reale ale comunităţilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.