Ministrul Transporturilor: STATUL ROMAN este un partener serios...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.02.2017 13:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a efectuat vineri, 17 februarie 2017, impreuna cu directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţa, o vizita de lucru la Timişoara, pentru a inspecta lucrarile pe şantierul autostrazii Lugoj - Deva, lotul 2.
Ministrul Transporturilor a parcurs cei 15 km ai lotului 2 al autostrazii, alaturi de Comisia intrunita in vederea realizarii inspecţiei tehnice, inspecţie premergatoare realizarii recepţiei la terminarea lucrarilor.
 
Comisia a constatat ca mai sunt necesare lucrari de efectuat, una din probleme fiind lipsa a 3200 metri liniari de şanţuri.
In acest sens, conducerea CNAIR a solicitat un punct de vedere unui expert independent, care sa ofere o opinie pertinenta in ceea ce priveşte posibilitatea deschiderii traficului fara cei 3200 metri liniari de şanţuri şi realizarea acestora, de catre Constructor, ulterior deschiderii traficului.
In perioada urmatoare, Comisia de recepţie la terminarea lucrarilor se va intruni in vederea realizarii recepţiei.
In ceea ce priveşte garanţia lucrarilor, aceasta a fost extinsa de la 4 la 8 ani, pe zonele afectate in trecut de neconformitaţi ale lucrarilor de terasament.
 
Auditul de siguranţa rutiera pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva (15 km) a fost realizat in luna februarie 2017.
Anterior, in luna decembrie 2016, au fost montaţi senzori in corpul terasamentului autostrazii, insa primele citiri relevante au fost facute in ianuarie şi februarie, acestea indicand o comportare normala a construcţiei.

“Acest lot era imposibil de recepţionat in luna decembrie, aşa cum fusese anunţat. Autostrada va fi deschisa imediat ce specialiştii vor considera ca indeplineşte toate condiţiile pentru siguranţa circulaţiei. Responsabilii din CNAIR care nu işi asuma problemele aparute şi care nu m-au informat corect, trebuie sa suporte consecinţele, iar constructorii care lucreaza in Romania trebuie sa inţeleaga ca statul roman este un partener serios, care işi asuma obligaţiile. Acelaşi lucru il aşteptam, insa, şi de la partenerii noştri”, a declarat Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.