Minivacanta conflictuala de 1 mai in judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.05.2014 12:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Pentru linistea si siguranta cetatenilor, in perioada 1 - 4 mai a.c., aproape 1200 de politistii au actionat pe raza judetului Timis.
Principalele activitati desfasurate au vizat prevenirea si combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine si liniste publica, precum si asigurarea unui trafic rutier in conditii de siguranta, pentru ca toti romanii sa se bucure in liniste de minivacanta de 1 mai.
Din totalul politistilor angrenati in misiuni in aceasta perioada, 757 au fost de la ordine publica, 230 de la politia rutiera, 59 sunt politisti de investigatii, restul fiind de la alte structuri.
Acestia au actionat cu 438 de mijloace auto si 81 de patrule pedestre.

Astfel, politistii au intervenit la peste 400 de evenimente sesizate prin Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, aplanand 181 de stari conflictuale.
Au fost constatate 37 de infractiuni de natura judiciara, economica si rutiera, 29 dintre acestea fiind confiscate in delict flagrant.
Politistii au aplicat 1288 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 280.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea si linistea publica, actele de comert si normele rutiere.
Totodata au fost indisponibilizate bunuri in valoare de peste 60.000 de lei.
In aceeasi perioada, politistii rutieri au retinut in vederea suspendarii 50 de permise de conducere pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si vehiculelor, nerespectarea limitelor legale de viteza, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depasire.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.