Minor prins la frontiera cu pasaportul unui francez

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.05.2014 16:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera timiseni au depistat o persoana din Romania care a incercat sa iasa ilegal din tara prezentand la controlul de frontiera un document de identitate frantuzesc, care apartinea altei persoane.
La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – ITPF Timisoara, pe sensul de iesire din tara, s-a prezentat o persoana de sex masculin care s-a legitimat la controlul de frontiera cu o carte de identitate eliberata de autoritatile din Franta.
Cu ocazia efectuarii formalitatilor specifice, politistii de frontiera au constatat ca intre persoana prezenta in Punctul de Frontiera si cea din fotografia aplicata in pasaport existau diferente vizibile de fizionomie, fapt pentru care au fost demarate cercetarile.
In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca cel in cauza este D. S., in varsta de 17 de ani, domiciliat pe raza judetului Arad.
D. S. a declarat ca documentul de identitate pe care l-a prezentat la iesirea din Romania l-a obtinut de la un amic din Franta, care i-a trimis prin posta documentul.
A recurs la aceasta metoda deoarece este minor si nu avea acordul parintilor, iar conform legii 248/2005 politistii de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.