Minori ascunsi sub haina mamei pentru a trece ilegal frontiera

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.06.2012 15:40 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, au depistat un cetăţean român, care intenţiona să-ţi scoată copiii, în vârstă de 2 şi respectiv 3 ani, ilegal din România, ascunzându-i sub haine.

Azi noapte, îm jurul orei 00.26, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad cu ocazia efectuării controlului specific pe sensul de ieşire din ţară asupra unui autoturism marca „Renault Clio”, au constatat că o femeie, care intenţiona să iasă din România, împreună cu alţi doi conaţionali, ascundea sub haine doi minori. Copiii erau ascunşi pe podea, în partea din spate a autovehiculului sub haine.
În cadrul verificărilor efectuate de către lucrătorii noştri, femeia în vârstă de 30 a prezentat la control două certificate de naştere ale minorilor, dovedind că este mama copiilor.
Faţă de cele constatate, mama a declarat că a recurs la această metodă deoarece nu avea documente valabile ale minorilor pentru a-i trece frontiera de stat. În baza Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în strainătate, minorii români pot călători în străinătate numai însoţiţi, cu acordul părinţilor şi în baza unor documente valabile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.