MiROBUlantul de la Primarie: Timisoara nu este subiect de joaca!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.10.2013 17:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primarul Nicolae Robu a reacţionat aproape prompt la propunerea consilierului local PDL de transformare a zonei Catedralei Ortodoxe Mitropolitane in zona pietonala.
”Acest proiect le-a fost prezentat pdl-istilor dupa ce mi-a fost prezentat mie, iar eu l-am respins” - este prima remarca a lui Nicolae Robu.
Dupa care urmeaza:

”Am respins acest proiect pentru ca nu pot accepta pentru nimic in lume distrugerea parcurilor Timisoarei, iar proiectul ar provoca cel putin doua distrugeri grosolane, pe care, sunt convins, timisorenii, ca si mine, nu le-ar tolera niciodata. Este vorba, pe de o parte, de distrugerea Parcului Central prin traversarea lui de linia de tramvai, cu tot ce acest lucru si traficul in sine ar comporta, iar pe de alta parte, de distrugerea unei bune parti din Parcul Catedralei, precum si a farmecului malului drept al Begai si, mai mult, a sinergiei celor doua maluri in zona respectiva, prin realizarea unei artere auto (splai) intre Podul Catedralei si Podul P-tei Maria”.

Şi Nicolae Robu impartaşeşte ideea ca zona din jurul Catedralei trebuie sa devina in timp pietonala, dar acest lucru trebuie sa se intample dupa un ”proiect corect, chiar daca mai costisitor”.

”Ii am in minte principalele repere” - anunţa Nicolae Robu.
Astfel, proiectul corect (chiar daca mai costisitor) cuprinde urmatoarele repere:

”(i) scoaterea din uz a liniei de tramvai dintre P-ta Maria si Spitalul de Copii si ducerea traseelor 1 si 2 de la Gara de Nord la Spitalul de Copii pe Bd. Republicii, pe o noua linie, pe care deja am si propus-o, (ii) subpasaj auto "in trei" intre Spitalul de Copii, Podul Catedralei si Podul P-tei Maria, (iii) trei parcari la sol deasupra acestuia, (iv) zona pietonala in fata Primariei, etc”.

Dar il va prezenta doar dupa ce specialiştii il vor fi elaborat...
Remarca finala a primarului Nicolae Robu este de-a dreptul mirobolanta, mai exact mirobulanta:

”Le cer colegilor de scena politica de la PDL sa nu se mai joace de-a transformarea Timisoarei, pentru ca Timişoara nu este subiect de joaca! Transformarea Timişoarei trebuie facuta cu cel mai inalt profesionalism şi simt al raspunderii şi, alaturi de acestea, cu dragoste!”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.