MIROSUL si GUSTUL de CLOR al APEI POTABILE din TIMISOARA sunt conform LEGII!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2018 12:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Aquatim:

”Datorita faptului ca in aceasta perioada au fost cateva sesizari cu privire la mirosul de clor al apei potabile, venim cu urmatoarele precizari:
La staţia de tratare a fost crescuta cantitatea de clor necesara tratarii apei, aproape de limita superioara prevazuta de legislaţia naţionala pentru apa potabila la ieşirea din staţia de tratare - de 0,5 mg/l. Conform Ghidului Organizatiei Mondiale a Sanatatii,  pentru calitatea apei potabile, o concentratie de 10 ori mai mare a clorului in apa, de 5 mg/l, este considerata fara risc pentru sanatate, in cazul consumului pe toata durata vietii.
S-a procedat astfel din cauza topirii zapezii, care a dus la creşterea turbiditaţii apei brute (incarcarea cu suspensii a apei brute).
Dupa cum se ştie, principala sursa de apa a municipiului Timişoara este Canalul Baga - 70% din apa de la robinet provine din aceasta sursa.
O apa potabila nedezinfectata corespunzator poate fi un focar de boli grave, in timp ce tocmai prezenţa clorului ofera garanţia unei ape potabile sigure.
Clorul este un element de siguranta, iar furnizorii de apa sunt obligaţi sa asigure prezenta clorului rezidual liber in apa, in orice punct al retelei de distributie.
De asemenea, dozele de clor folosite in tratarea apei potabile nu au efecte secundare asupra sanataţii. Singurele probleme sunt legate de miros şi de gust.
Mai precizam ca, apa potabila din Timişoara este şi a fost in pemanenţa in paramentri normali şi nu prezinta niciun pericol pentru sanatate.
Aquatim monitorizeaza permanent calitatea apei in reteaua de distributie si incadrarea acesteia in normele legale”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.