MITA la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara. Pe RECEPTIE!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.04.2017 17:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpaţilor:
# CIOBANOVSCHI SILVIA NELY, la data faptei director al Direcţiei Lucrari Remediere Calamitaţi din cadrul fostei Companii Naţionale de Autostrazi şi Drumuri Naţionale din Romania, cu privire la savarşirea infracţiunii de luare de mita,
# STAICU NICOLAE DUMITRU, la data faptei reprezentant al unei societaţi comerciale, cu privire la savarşirea infracţiunii de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au reţinut ca, la data de 6 mai 2008, intre Direcţia Regionala de Drumuri şi Poduri Timişoara, pe de o parte, şi o asociere de firme din care facea parte şi societatea reprezentata de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru, a fost incheiat un contract de execuţie de lucrari avand ca şi obiect consolidare a doua tronsoane ale şoselei DN 57B.
In acest context, in perioada noiembrie – decembrie 2010, inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, in calitatea menţionata mai sus, dar şi in cea de preşedinte a comisiei de recepţie a lucrarilor, a pretins şi primit de la inculpatul Staicu Nicolae Dumitru mai multe foloase necuvenite in valoare totala de 14.747 lei.
Bunurile respective au fost pretinse şi primite de inculpata pentru a-şi indeplini necorespunzator atribuţiile de serviciu, prin intocmirea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrarilor cu incalcarea dispoziţiilor legale.

Anterior, membrii comisiei de recepţie constatasera ca anumite lucrari contractate nu au fost executate, au fost executate parţial sau fara respectarea prevederilor proiectului, iar aspectele respective nu au fost nemenţionate de inculpata in cuprinsul documentului inaintat C.N.A.D.N.R.
Un efect imediat al intocmirii documentului respectiv, dupa inregistrarea acestuia, a fost faptul ca societatea reprezentata de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru a obţinut, conform dispoziţiilor contractuale, deblocarea sumei reprezentand 70% din garanţia de buna execuţie (suma care reprezenta un procentaj de 5% din valoarea totala a contractului).
In cauza s-a dispus instituirea masurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi asupra unui imobil ce aparţin inculpatei Ciobanovschi Silvia Nely.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş Severin, cu propunere de a se menţine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.