Mita si arestare preventiva la Consiliul Judetean Caras Severin

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.07.2014 14:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore (incepand de la data de 3 iulie 2014 ora l,05 pana la data de 4 iulie 2014, ora l,05), a inculpatului ROŞEŢI IANAŞ, director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Caras - Severin (instituţie publica aflata in cadrul Consiliului Judeţean Caraş - Severin), in sarcina caruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mita.

Din ordonanţa de reţinere intocmita de procurori a reieşit ca, in cauza exista date şi probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, inculpatul Roşeţi Ianaş, in calitate de director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Caras—Severin (instituţie publica aflata in cadrul Consiliului Judeţean Caras — Severin), a pretins de la un denunţator diferite sume de bani, reprezentand 10% din valoarea unor contracte de intreţinere a drumurilor pe timp de iarna incheiate de societatea comerciala administrata de catre denunţator cu instituţia condusa de catre Roşeţi Ianaş, acesta din urma condiţionand atribuirea contractelor şi efectuarea plaţilor pentru fiecare din lucrarile facturate de certitudinea remiterii sumelor pretinse. Lucrarile au avut in vedere anii 2011 — 2012 şi 2012 — 2013, iar valoarea totala a sumelor deja remise este de aproximativ 8.000 de euro.

Concret, la data de 19 iunie 2014, inculpatul Roşeţi Ianaş a primit de la denunţator , suma de 2.000 de lei.

La data de 2 iulie 2014, inculpatul Roşeţi Ianaş a mai primit de la acelaşi denunţator şi suma de 9.000 de lei, reprezentand ultima tranşa a sumei totale pretinse de inculpat, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Cele doua tranşe primite de inculpat la 19 iunie şi la 2 iulie 2014 reprezinta parte a sumei totale de 8.000 euro primita de Roşeţi Ianaş.
Inculpatului i s-a adus la cunoştinţa calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, fiind prezentat, la data de 3 iulie 2014, la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.