Mocioalca si Calimente, incompatibili cu documente...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.10.2015 10:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agenţia Naţionala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa in cazul a 32 foşti sau actuali parlamentari (14 actuali deputaţi, 17 foşti deputaţi şi un senator).
Dintre aceştia, in cazul a trei foşti deputaţi şi a unui senator, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, in vederea verificarii indiciilor privind posibila savarşire a infracţiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301, alin. (1) din noul Cod Penal al Romaniei, ca urmare a angajarii de catre aceştia a propriilor rude in cadrul birourilor parlamentare.
Valoarea totala a contractelor incheiate cu incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de 1.062.798 Lei (aprox. 240.000 Euro).
ANI va depune toate diligenţele necesare in vederea anularii actelor emise, adoptate sau intocmite cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

In perioada 2011 — 2015, Agenţia Naţionala de Integritate a constatat alte 22 de cazuri de membri ai parlamentului care şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, incalcand, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natura penala şi administrativa.
In ceea ce priveşte conflictele de interese de natura penala, in urma sesizarii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi trimiterea acestora in judecata, instanţa a dispus condamnarea la inchisoare cu suspendarea pedepsei şi interzicerea unor drepturi in 17 cazuri (dintre care 9 sentinţe irevocabile).
Referitor la conflictele de interese administrative, in 15 cazuri, instanţa a confirmat prin decizii definitive şi irevocabile constatarile Agenţiei Naţionale de Integritate.

Pe lista nominala a celor 32 parlamentari in cazul carora ANI a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa şi penala se afla şi pesedistul de Caraş-Severin - MOCIOALCA ION, penelistul de Arad - CALIMENTE MIHAIŢA, dar şi pata de culoare marca PSD - VOICU MADALIN ŞTEFAN.

CALIMENTE MIHAIŢA Deputat CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
deputat PNL in circumscriptia electorala nr.2 ARAD, colegiul uninominal nr.4
In calitate de deputat, a incheiat, in legislatura 2008 — 2012, un contract civil prin care şi-a angajat fiul in funcţia de referent in cadrul propriului birou parlamentar, incalcand, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003.
In baza contractului civil incheiat, fiul sau a obţinut venituri salariale in cuantum total de 33.258 Lei.

MOCIOALCA ION Deputat CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
deputat PSD in circumscriptia electorala nr.11 CARAS-SEVERIN, colegiul uninominal nr.5
In calitate de deputat, a incheiat, in legislatura 2008 — 2012, un contract civil prin care şi-a angajat fiica in funcţia de consilier in cadrul propriului birou parlamentar, incalcand, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003.
In baza contractului civil incheiat, fiica sa a obţinut venituri salariale in cuantum total de 892 Lei.

VOICU MADALIN ŞTEFAN Deputat CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
In calitate de deputat, a incheiat, in legislatura 2008 — 2012, un contract civil prin care şi-a angajat nora in funcţia de consilier in cadrul propriului birou parlamentar, incalcand, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003.
In baza contractului civil incheiat, nora sa a obţinut venituri salariale in cuantum total de 3.302 Lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.