Moda si mod de viata cu Geanina Bolba

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.07.2012 14:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Geanina Bolba nu acceptă “nu” ca şi răspuns. Atunci când a aflat că pentru a participa la cursurile de modă a Universităţii de Vest din Timişoara trebuie să urce 52 de trepte, tânăra care este utilizatoare a unui scaun rulanta găsit o modalitate de a le urca chiar în fiecare zi dacă era nevoie, timp de trei ani.

Ea speră ca acest lucru să nu se mai întâmple nici unui student cu dizabilităţi.
"A fost o mare provocare şi o reală nedreptate, dar am înţeles că Universitatea are de gând ca în viitor să monteze un lift pentru persoanele cu dizabilităţi”.
Depăşind acest obstacol şi multe altele, Geanina în vârstă de 25 de ani, va prezenta mâine colecţia ”Cameleonul, curajul de expresie” alcătuită din 6 piese, în faţa profesorilor şi a invitaţilor.
“Stilul meu este unul puternic şi elegant” - spune ea.
“Persoana care doreşte să poarte hainele mele are nevoie de puţin curaj pentru acest lucru.”
Geanina creează în cea mai mare parte articole de îmbrăcăminte pentru tinere de 20-25 de ani mai ales în stilurile funky şi pret-a-porte. Familia şi prietenii poartă deja articole vestimentare semnate Geanin B.
Ea creează modelele ei în cuvinte, iar mai apoi instruieste un desenator asupra modului în care să le schiţeze, astfel încât acestea sunt exact conform imaginii din mintea ei.
Pasiunea Geaninei pentru modă a început din copilărie atunci când a început să creeze haine pentru păpuşile ei. De atunci, ea a participat la Festivalul de modă Charity&Fashion la Opera din Timişoara în 2009, iar în 2010 a susţinut o prezentare de modă la centrul comercial Iulius Mall.
Ea speră ca într-o zi să-şi deschidă magazinul ei.
Între timp Geanina are planuri de a se căsători şi de a întemeia o familie.
Mama ei, Mariana Bolba, este foarte mândră.
"Eu mă consider cea mai fericita mamă, deşi am avut mult de luptat pentru drepturile Geaninei", spune ea. ”Am ajutat-o în toate aspectele vieţii si sunt foarte fericită că în curând voi deveni şi bunică. Sper ca Geanina să îşi vadă visul realizat, de a profesa ceea ce a învăţat şi ce-i place.”
Prezentarea Geaninei va avea loc marţi, 10 iulie, începând cu ora 20, la mansarda Bastionului Terezia, corpul B1-B2.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.