Modificari la Regulamentul sistemului de parcare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.11.2011 17:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Executivul Primăriei Municipiului Timişoara va propune Consiliului Local Timişoara modificarea regulamentului sistemului de parcare, în sensul limitării staţionării la două ore în parcările adiacente pieţelor agroalimentare.

Aceste parcări sunt destinate exclusiv vânzătorilor şi cumpărătorilor din pieţe, intervalul de două ore fiind suficient şi pentru vânzători pentru aprovizionarea cu marfă, şi pentru cumpărători. Una din zonele cu probleme este parcarea de la Piaţa Badea Cârţan, unde am avut multe sesizări de la cetăţeni, cât şi de la Consiliul Consultativ din zonă, că acolo staţionează zile întregi microbuze şi maşini pline cu marfă, iar cei care vin la piaţă nu au loc unde să-şi lase maşinile. De altfel, Poliţia Locală împreună cu Poliţia Rutieră fac periodic razii în zonele de parcare din jurul pieţelor. Amenda propusă este între 500 – 1.000 lei.
O altă modificare va fi şi introducerea scutirii de plată a abonamentului/tichetului Telpark pentru cei care deţin vehicule electrice, având în vedere că vehiculul electric este singura inovaţie existentă în momentul de faţă în domeniul transportului auto în vederea reducerii semnificative a emisiilor de CO2 şi a consumului de petrol.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.