Monarhia boteaza Agronomia

Scris de Titus Balan | Publicat in 23.05.2013 13:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Anul 2013 marchează un moment aniversar de excepţie pentru Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, fiind cel de-al 68-lea an de la fondare.
Lucru intamplat prin semnarea Decretului Regal nr 2395 din anul 1945 de către Regele Mihai I al României.
Pe atunci era doar o singura facultate in cadrul Politehnicii locale. Cu timpul a devenit unitate de sine statatoare, cu nu mai putin de sase facultati distincte.
Cu acest prilej de sarbatoare se vor organiza o seama de evenimente ce se vor intinde pe durata unei intregi saptamani.
Luni, 27 mai, se va da startul competitiei profesional-stiintifice si sportive devenita deja traditionala pentru studenti, cu numele de Agronomiada, editia a 25-a, care se tine prin rotatie in unul din centrele universitare de agronomie din tara.
Şi care va cuprinde de la concurs de pescuit pana la sedinte tehnice profesionale de specialitate.
Un alt punct de mare interes, mai cu seama pentru specialisti, se vor grupa in jurul manifestărilor ştiinţifice, academice (Zilele Academice Timişene  – săptămâna USAMVBT), unde si-au anuntat peste 400 de oameni de stiinta si studenti din tara, dar si din Slovenia, Suedia, Germania, india, Serbia, Slovacia si altele. Pana acum sunt deja inscrise 200 de lucrari stiintifice ce se vor prezenta si dezbate.
Un moment inedit al aniversării va fi marcat de ceremonia de modificare a titulaturii universităţii - Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara, în data de 30 mai 2013, ora 10, în Aula Magna “Iulian Drăcea“ din cadrul universităţii.
La aceasta ceremonie va lua parte si Principele Radu de Romania, care va dezveli un bust al Regelui Mihai realizat de profesorul dr. Dumitru Serban. ASR principele va vizita Universitatea si va tine si o conferinta despre vocatia rurala a Romaniei.
Nu lipsita de interes va fi si vernisarea expozitie de sculptura monumentala ambientala a sculptorului prof dr. Dumitru Serban.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.