Monografie despre cultura si istoria etnicilor romani din Satu-Nou

Scris de Timisoara Express | Publicat in 08.03.2014 11:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Monografia ,,Satu Nou - Secventa de viata spirituala” a autorilor Ilie Baba, activist cultural, si Valentin Mic, jurnalist si poet, a fost lansata miercurea trecuta, 5 martie, la Biblioteca din Panciova, in prezenta istoricilor din Romania si a unui public numeros.

Despre carte, un valoros document despre cultura si istoria etnicilor romani din Satu-Nou, aparuta curand la Editura ,,Libertas” din Ploiesti, cu sprijinul Forumului European pentru Istorie şi Cultura, au vorbit:  prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, presedintele Senatului Universitatii ,,Petru Maior” din Targu Mures, prof. dr. Constantin Manolache, vicepresedinte al Forumului European pentru Istorie si Cultura, director in cadrul Palatului Culturii Ploiesti si prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorector al Universitatii ,,Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca.

Evenimentul  a fost onorat de prezenta distinsilor oaspeti:  atasatul cultural al Ambasadei Romaniei la Belgrad, Patrut Alexandru, secretarul general al Forumului European pentru Istorie si Cultura Florin Popescu, parintele Gheorghe Ianes din Satu Nou, presedintele filialei Forumului European pentru Istorie si Cultura in Serbia,  Novita Neagoievici, si reprezentantii societatilor si institutiilor culturale romanesti din Banat si Satu Nou, invitatii fiind salutati de moderatorul evenimentului, publicistul Simeon Lazareanu.
Evenimentul a adunat laolalta aproape 150 de oameni satoşi de cunoaşterea istoriei mareţe a localitaţii Satu Nou, imagine superba care Biblioteca Municipiului Panciova nu a mai avut-o decenii intregi.

Noviţa Neagoievici

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.