Mos Craciun vine calare la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.12.2013 12:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

   Timişoara - Manejul Timişoara gazduieşte concursul de sarituri peste obstacole Christmas Show, organizat de Direcţia Silvica Timiş şi Clubul Hipic Romsilva Timişoara.
Concursul se va derula sambata şi duminica (7 şi 8 decembrie 2013), in intervalul orar 12 – 17, respectiv 11 – 16.
Concursul este destinat calareţilor amatori şi profesionişti din partea de Vest a ţarii, membri ai cluburilor sportive de specialitate.
Sunt aşteptaţi sa participe aproximativ 25 de cupluri jocheu – cal.  
Inscrierile se pot face telefonic, pana miercuri, ora 16:00. Se va asigura cazare pentru cai la Manej.
In ambele zile, vor avea loc cate 4 probe de nivel, obstacolele folosite in concurs avand inalţimea de 90 cm, 100 cm şi 110 cm, existand şi o proba in oglinda pentru copii.
Duminca, caştigatorii fiecarui nivel vor fi premiaţi cu cate 550 lei, iar copiii vor primi premii in obiecte.
Cea mai interesanta proba o constituie cea cu numarul 8, proba speciala intitulata Horse & Bike: calareţul trebuie sa parcurga contra-cronometru jumatate din traseu, sarind peste obstacole cu calul, apoi va folosi o bicicleta, pentru un parcurs printre jaloane.

”Anul acesta, Moş Craciun ajunge mai repede in Timişoara: vine calare pe cal in acest weekend. Organizam pentru prima oara in aproape 17 ani un spectacol dedicat Sarbatorilor de Iarna, din dorinţa de a continua evenimentele ecvestre frumoase destinate publicului timişorean. Un alt element inedit este dat de aceasta proba speciala, Horse & Bike, o proba unica in ţara, conceputa şi promovata de mine. Motivaţia crearii ei este simplu: calareţii sunt oameni activi, in forma, iar o astfel de proba le va scoate in evidenţa spiritul competitiv şi forţa fizica. Pe langa probele concursului in sine, pregatim şi alte surprize pentru spectatorii noştri, in special pentru cei mici” - spune Vadim Iavorovski, antrenor Manej Timişoara, preşedinte al Comisiei Naţionale de Arbitri şi organizator al evenimentului Christmas Show.

Spectacolul este deschis publicului larg, tuturor iubitorilor de cai, iar intrarea este libera in ambele zile de concurs.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.