Mostenitorului fals din Lugoj i se pregateste o judecata

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.11.2012 09:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În cazul lui M. Petru, de 61 de ani, din Lugoj, suspectat că a falsificat un testament prin care a primit mai multe proprietăţi, au fost finalizate cercetările, dosarul penal fiind înaintat procurorului cu propunere de trimitere în judecată. 

În cursul anului 1991, suspectul şi-a certificat calitatea de moştenitor al unui fost soţ al mamei sale, printr-un testament în urma căruia rezulta faptul că suspectul primea mai multe clădiri şi terenuri din municipiul Lugoj, a căror valoare de impozitare era de aproximativ 2.000.000 de lei.
După ce a intrat în posesia moştenirii, M. Petru a vândut două apartamente cu preţuri sub valoarea de impozitare, respectiv 100.000 de lei şi 350.000 de lei, după ce suspectului i s-a adus la cunoştinţă că testamentul este fals şi după ce instanţa civilă a fost sesizată pentru desfiinţarea înscrisului prin care el devenea moştenitor.
În urma unei expertize efectuate, s-a stabilit că testamentul a fost falsificat chiar de către suspect.
Mai mult, în data de 21.06.2010, prin folosirea violenţei şi a ameninţărilor, a pătruns în apartamentul pe care îl avea închiriat lui S. Zoltan şi l-a obligat pe chiriaş să părăsească apartamentul, procedând la evacuarea bunurilor acestuia, deşi nu avea acest drept.
În cursul cercetărilor, s-a pus sechestru asigurator pe şase apartamente, toate situate în Lugoj şi a fost indisponibilizat un autoturism, proprietatea lui M. Petru.
Bărbatul a fost reţinut în cursul lunii februarie a.c şi prezentat instanţei de judecată care a dispus cercetarea sa în stare de libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara.
Poliţiştii au înaintat dosarul parchetului sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, care a avut consecinţe deosebit de grave, uz de fals, violare de domiciliu, ameninţare şi lovire sau alte violenţe.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.